Dommerkurs/unghestforum i England

DRESSURDOMMER: Den 16.januar inviterte British dressage, i samarbeid med Hurstbourne Equestrian Center, til unghestforum/dommerkurs  i Hampshire (UK) for dommere, ryttere og generelt dressurinteresserte.  Kurset ble arrangert på Matt Hicks fine anlegg nær Winchester i Hampshire.

Av: Siw Elisabeth Carlsen, DDIII

Fokuset og tema for samlingen var unghesten i ulike alderstrinn og forhold til treningsskalaen. Hva kan man forvente av en unghest, hva bør man ha mindre fokus på og hvordan ser dommere på de enkelte øvelsene.

Vi fikk se og demonstrert alle hester fra 4 til 7 år, på oppfordring fra dommerpanelet, som besto av Paul Fielder, Paul Hayler og Isobell Wessel.  Alle ekvipasjene avsluttet med sitt aldersrelaterte program.

Vi hadde alle fått utdelt protokoller og det var selvsagt spennende å dømme fra sidelinjen for så å sammenligne ved gjennomgang fra dommere. En rød trå gjennom hele demoen var  treningsskalaen.

Selvom et kaldt ridehus fortsatt er kaldt i januar, selv i England, var det en veldig hyggelig og  lærerik kursdag fylt med gode innspill og læring med masse humor og varm kaffe! Dette gjør jeg gjerne igjen om anledningen byr seg. Nytten av å se enda flere hester og møte andre dommere og dressurentusiaster gjør det turen vel verdt!