Flott sesongstart i Kristiansand

STEVNESESONG: Stevnesesongen er i gang for fult, og denne helgen gikk Lands-, og Elitestevne i dressur av stablene på Epona, i regi av Sørlandsparken Rideklubb.

Elizabeth Farbrot var til stede og kan rapportere om et vel gjennomført stevne: – Som alltid var det et hyggelig og velorganisert arrangement,med et stort støtteapparat av voksne mennesker som bidrar til at stevnet går knirkefritt. Familien Eidsaa skal også ha en stor takk for sitt arbeid, der de alle har stått på fra morgen til kveld.

Det er også svært gledelig med så mange nye ansikter denne gangen, hvilket lover godt for fremtiden, sier Farbrot.

En av rytterne som åpnet sesongen for alvor på Epona denne helgen, var Thea Katharina Bråthen fra Hedmarken Rideklubb. Hun hadde med seg to hester, Pia og Solan, og venter nå spent på uttaket til AEG: – Pia debuterte i MB for to uker siden, da med to 2.plasser, og denne helgen var hennes debut på landsstevne – også endte det opp med seier!

Thea og Pia. (Foto: privat)

Pia (Highcruiser x Raphael) er en svensk varmblods hoppe på 8 år, og Bråthen har nå hatt henne i et og et halvt år: – Hun er uerfaren, og er en hest med mye energi, og det er vår største utfordring på stevner, dette med å holde henne rolig og konsentrert. Hun hadde mye energi i helgen også, men holdt seg fokusert og gikk et flott program, med mye gode tilbakemeldinger fra dommerne.

Bråthen har tidligere startet NM, og har mål om å hevde seg i klassene dette året: – Jeg er veldig fornøyd med Pia, og hun er min hest for fremtiden, og jeg er veldig spent på hva fremtiden med henne vil bringe. Målet er å komme ut i U25-klassene etter hvert, og å selv kunne utdanne henne til Grand Prix, men målet for denne sesongen er å ri PSG/MA.

– Solitär (San Remo x Wolkenstein II), eller Solan som han kalles på hjemmebane, er en 9 år gammel hannoveraner, og han har jeg hatt i nå 14 måneder, og er den jeg i all hovedsak satser YR med, nå i år. Målet er å begynne å konkurrere internasjonalt, og å hevde oss litt i YR.

Ikke alt gikk like knirkefritt, men med en seier i en klasse, og første uplasserte i en annen, kan ikke Bråthen annet enn å være fornøyd, og å glede seg til den kommende sesongen: – Den første dagen fikk vi et veldig godt travprogram, men skrittet ble ikke så bra, og vi endte opp med flere feil i galoppen, men vi fikk likevel en høy score, og en 5.plass, mens vi søndag hadde en bedre galopp, men mye rusk i både skritt-, og travprogrammet. Likevel er jeg kjempefornøyd med hesten, som gjorde sitt beste denne helgen, og til tross for en del rusk, så synes jeg vi har et godt utgangspunkt for den kommende sesongen. Dette var jo også vår sesongstart, og jeg synes dette lover godt for å kunne stabilisere oss på et høyere nivå. Nå skal vi fortsette det harde arbeidet vi gjør hjemme, og gleder oss til flere stevner!

Elizabeth Farbrot gleder seg også til den kommende sesongen; – Det har vært skikkelig gøy med så mange gode prosenter, og så mye god ridning. Alt i alt har det vært en superfin helg på Epona.

Fullstendige resultatlister finner du her. 

En glad vinner – Margrethe Janbu og dommer Anne