Valegro pensjoneres under årets Olympia

charlotte_dujardin_valegro
Foto: Carina E. Carlsen

INTERNASJONALT Valegro vil offisielt bli pensjonert årets Olympia Horse Show, onsdag 14.desember.

Den regjerende olympiske mesterens avslutningsseremoni vil finne sted etter World Cup finalen i dressur, under årets Olympia Horse Show som finner sted i London fra 13.-19. desember.

– Valegro er en “once in a lifetime” hest, og skylder oss ingenting. Jeg kan nesten ikke vente med å ta ham med til Olympia og gi ham den avslutningen han fortjener, sier Charlotte Dujardin til “Horse & Hound.

Sammen har ekvipasjen gjort det som er å gjøre, og sikret seg 4 OL-medaljer, hvorav tre av de gull, 3 VM-medaljer, 7 EM-medaljer, og 2 gull World Cup. Utover dette har de tatt en rekke andre seire på flere av de største og mest prestisjetunge dressurstevnene verden over, og har gang på gang satt nye verdensrekorder i dressur. Ekvipasjen har blitt et symbol på harmoni, og inspirert både store og små ryttere verden over.

Hennes trener, Carl Hester, har tildligere uttalt at Valegro skulle pensjoneres når han ikke hadde noe mer å bevise: – Valgero har gjort alt, og vi ville han skulle avslutte med stil. Og hvilken arena kunne da passe bedre enn Olympia? Han elsker stedet og det å være så nære publikum. 

– Det er her han og Charlotte satte verdensrekorden i 2014, og det er det perfekte stedet for våre lojale, britiske fans å ta farvel. 

 

Publikum sender her inn spørsmålene på forhånd, og noen få vil få muligheten til å stille spørsmålene ansikt til ansikt.

Du kan lese mer om Olympia og bestille billetter her.