Toy Story pensjonert

Patrik Kittel og Toy Story. (Foto: Arild Kristiansen/www.dressursaklart.no)
Patrik Kittel og Toy Story. (Foto: Arild Kristiansen/www.dressursaklart.no)

INTERNASJONALT Den svenske topprytteren Patrik Kittel har valgt å pensjonere grand prix-hesten Toy Story (SWB val f -00 e.Come Back II x Concorde).

Foto: http://www.patrik-kittel.eu/
Foto: http://www.patrik-kittel.eu/

Det er litt tidligere enn planlagt, men ikke desto mindre velfortjent, skriver Kittel på sine nettsider.

Toy har gått over all forventning. Han ble i utgangspunktet kjøpt til min kone, Lyndal, og var hennes andre GP-hest, og gikk fremgangsrikt på nasjonalt nivå.

Den store kraftpakken av en hest var likevel ikke den beste løsningen for Lyndal, så med støtte fra hennes foreldre ble Toy en hest for meg. Vi har vunnet to SM-gull, representert Sverige i EM i Herning, vunnet flere verdenscupklasser og var i lang tid blant de 30 beste i verden.

Etter at Toy har hatt problemer med mat og vekt, valgte vi en stund å avstå fra konkurransen, og la ham gå utendørs med kompiser og spise gress. Dessverre kom han aldri tilbake til sitt gamle jeg, og det er med tungt hjerte at vi, for hans beste, nå velger å la ham gå av med pensjon. 

Toy har alltid vært større enn livet, med egne ideer, og å ri ham har alltid vært ensbetydende med overraskelser, og nettopp derfor elsker jeg ham så høyt. Når Toy kom inn på konkurransebanen var det ingen som forsøkte så mye som ham. Toy ville alltid gjøre det rette, og elsket oppmerksomheten, vokste på selvfølelsen og stoltheten, og jo mer publikum – desto bedre. Han er alltid pratsom, og hilser alltid når vi kommer inn i stallen, uansett tid på døgnet. Han er den store kjempen, med den milde sjelen. 

Nå skal Toy få gå sammen med våre andre, eldre GP-hester som har gjort så mye for Lyndal og meg, og som fortjener et lykkelig pensjonistliv – Pasteur, Potifar, Scandic og Weltspiel.