Klinikk med Andreas Helgstrand

andreas_og_thomas_portrettTirsdag kveld samlet deler av dressurnorge seg på Stall-K i Kongsberg for å se Andreas Helgstrand i aksjon. Det ble en lærerik, spennende og ikke minst inspirerende kveld for de godt over 200 fremmøtte.

Helgstrand har tidligere vært førsteberider ved Blue Hors, men har det seneste året blitt selvstendig næringsdrivende. Sammen med sin kone driver han i dag Helgstrand Dressage, på gårde Møgelmosegård i Nordjylland. Helgstrand har tidligere hatt svært god suksess med hesten Matine, som han også red under OL i Achen. Under OL 2008, var han med å ga det danske laget en lagbronsje i dressur.
Helgstrand har også tidligere vært ansatt ved Stall-K, og mente det var en klar forbedring både i norsk dressur generelt, og i den norske avlen: – Da jeg jobbet i Norge for 10 år siden, var det ingen struktur. Det er det nå, sa Helstrand: – Det er viktig med en rød tråd.
Og den røde tråden under tirsdagens clinic var overganger, trening av hestens register, samt å tilate hesten å gjøre feil.
Flere hester fra den norske avlen ble vist, samt at flere av våre kommende stjerneekvipasjer fikk vist seg frem. Norsk avl og norsk dressur er på god vei opp og frem.

Andreas og Vivelstad's Renoir. Foto: M. Farup
Andreas og Vivelstad's Renoir.
Foto: M. Farup
Dressur så klart
Sponsorkomiteen for dressur så klart har mange jern i ilden om dagen, og grenleder Elizabeth Farbrot kunne tirsdag gi en smakebit på hva dressurnorge har i vente i tiden fremover. Produksjonen av instruksjonsvideoer i dressur er i gang, og vi vil få se Internasjonal dressurdommer, Torunn Knævelsrud, i en litt annerledes rolle enn den vi er vant til å se henne i. Her er det med andre ord bare å glede seg.
Trond Asmyr har også takket ja til jobb som direktør for dressur og ridning fopr funksjonshemmede i FEI, noe som selvfølgelig ble markert. Det hele ble en rrende affære, da snart 81 år gamle Grete Dørum kom ridende inn med blomster for å avskjedige Asmyr som har vært en viktig resurs for NRYF.
Som finalenummer fikk publikum også se generalsekretæren i NRYF, Kjell Myhre og leder for DDK – Øivind Ødemotland – i aksjon, der de red speilridning akkompagnert til Alexander Rybaks “Fairytale”.

Vil du lese mer om clinicen med Andreas Helgstrand? Følg med i neste nummer av Hestesport for en fullstendig artikkel!

For mer om Andreas Helgstrand og Helgstrand Dressage, se: www.helgstranddressage.com

Unghesttrener Thomas Larsen (t.v) og Andreas Helgstrand. Foto: Maja Farup
Unghesttrener Thomas Larsen (t.v) og Andreas Helgstrand. Foto: Maja Farup