Triviant solgt til Filipinene

Triviant er solgt. Foto: Siw E. Carlsen
Triviant er solgt.
Foto: Siw E. Carlsen

INTERNASJONALT Svenske Charlotte Haid-Bondegaard har nå solgt sin Grand Prix-hest Triviant, til en av sine elever, Ellesse Tzinberg, fra Filipinene.

Charlotte Haid-Bondegaard og Trviant er en kjent duo for det norske publikumet, etter å ha gjestet både Kingsland Oslo Horse Show i 2014 og Epona Ryttersportssenter under FEI Nations Cup 2014, samt vært en del av den svenske tv-suksessen «Ryttareliten». Haid Bondegaard er også rideinstruktør og er svært aktiv i brystkreftsaken. Sammen med smykkedesigner Lena Carlsson startet hun Equestrians against cancer, der de sammen har designet en nål til inntekt for Rosa Sløyfe.

Triviant ble som unghest kjøpt av Ann Kathrin Lisenhoff, under PSI auksjonen, desember 2005, for 400 000 euro. Matthias Rath red ham på Grand Prix-nivå, med en 8.plass som beste plassering, under World Cup finalen i Hertogenbosch, i 2010.

Haid-Bondegaard kjøpte Triviant i 2011, og siden 2012 og frem til i år har duoen gjort det sterkt både nasjonalt og internasjonalt, og har foruten å deltatt ved flere prestisjetunge stevner i blant annet Stockholm, Aachen, Falsterbo og Doha, også representert Sverige under Nordic Baltic Championship i 2012, 2014, 2015 og 2016.

Nå skal altså den 16 år gamle vallaken fungere som læremester for filippinske Ellesse Tzinberg, som frem til nå har ridd hesten Pavarotti i internasjonale U25-klasser, samt Grand Prix. Hun har de siste to årene trent for ekteparet Charlotte og Rasmuss Bondegaard.
Tzinberg og Triviant vil trolig debutere som ekvipasje i Under 25-touren i første omgang, og dersom alt går etter planen reiser de til Florida for vinteren i håp om å kvalifisere seg til World Cup-finalen i Omaha, Nebraska i 2017.

Kilde: Eurodressage