Se opp for falske hesteannonser!

Er du på utkikk etter ny hest, og kommer over en annonse som virker merkelig eller for utrolig til å være sann? Pass på å trå varsomt, og overfør aldri penger uten at du har en garanti for den varen du faktisk skal kjøpe!

Det er en trend om dagen at det legges ut falske annonser, dette innen salg av hest. Flotte hester selges til en “rimelig” penge. Du kan kontakte selger, og ved forhåndsbetaling, vil du kunne få hesten levert på døra. I hvilken grad noen har gått på dette vet jeg ikke, men du kan i mange av tilfellene regne med at du hverken vil se noe til denne flotte hesten, eller mer til disse pengene du evnetulet har overført til en utenlandsk konto. Vær derfor på vakt!

I forhold til hestekjøp anbefaler vi alltid at du kjøper en hest du kan både se og prøve i forkant. Det er selvfølgelig anledning til å kjøpe en hest usett, og det er opp til kjøper og eventuelt ønske dette. Men velger du dette, må du være veldig forsiktig! For det første finnes det betalingsløsninger som skal kunne sørge for sikker betaling. Men pass også på å undersøke at dette faktisk er en reell hest. Om du ikke har anledning til å prøve den selv, sørg for at noen andre får reist og sett på den. Kontroller for all del også at hesten faktisk eksisterer, og sikre referanser for personen som selger hesten (hestemiljøet er såpass lite, så noen burde kjenne noen som kjenner osv).

Er det snakk om hester som annonseres med resultater, er HorsePro også en sikker sjekk.

Hvordan en falsk annonse utformes kan variere. Det kan være dårlig språk, typisk oversatt med Google translate. Det er også mulig at tekst og bilder er stjålet.

Under finner du en annonse jeg kom over på Finn.no. I annonsen er avlshingsten Apache avbildet. Hesten som selges angis her som Caspar, og selve teksten i salgsannonsen er merkelig nok helt identisk med teksten jeg hadde i min annonse på en hest jeg solgte i vinter. Den kunne sikkert på mange måter se troverdig ut, men alt i alt kanskje for utrolig til å være sann. Litt enkelt søk HorsePro forteller oss iallfall at det ikke finnes noen Caspar i Norge som er født i 2009. Er det faktisk en hest som selges fra utlandet, burde tilsvarende resultater også være å oppsøke derifra, og da burde det stå i annonsen.

Om du på ingen måter har noen relasjoner til hesten, eller kan finne referanser for at dette er det virkelig salg, styr for all del unna å kjøpe en hest usett! All overføring av penger uten sikkerhet er på alle måter noe å fraråde fra.

Kommer du over en annonse f.eks. på Finn.no, så er det bare å rapportere annonsen. I eksempelet under varslet jeg annonsen som svindel, da jeg så på det som usannsynlig at noen solgte en reell hest med nøyaktig samme annonsetekst som jeg hadde i min annonse. Det tok 5 minutter, så var annonsne fjernet!

Eksempelannonsen i denne artikkelen ble funnet på Finn.no. Vær obs på at det garantert er slike annonser også på andre nettsteder.

En falsk annonse som lå ute på Finn.no.[/caption]
<p class=