Møt ponnirytter Siri Tønnesen

I de neste dagene kan du bli kjent med flere norske rytterprofiler. I dag har vi snakket med ponnirytter Siri Tønnesen.

sirit

Hvorfor rir du dressur?

Da jeg gikk på rideskolen hadde jeg en ponni der på fôr. Den var redd for å hoppe, og da jeg fikk ponnien som min egen, så bestemte jeg meg for at den skulle la være å hoppe, i og med at den var så redd. Etter det så begynte jeg jo å starte dressurstevner, og det har bare fortsatt med det.

Har du drevet med annen idrett?

Jeg har jo så klart drevet med ballett, men det tok slutt med en gang jeg fikk begynne å ri.

Gjør du noen annen trening ved siden av ridning?

Jeg prøver å trene ved siden av ridningen, men det er ikke så mye tid til overs. Så treningen går mest i ridning og gymtimene på skolen.

Din ponni – hva vil du si om den?

Joanna er en skikkelig ponni-hoppe, så hun har mange egne meninger. Hun er et matvrak deluxe, og hun er ganske rampete. Men hun er veldig fin å ri og se på når hun går ordentlig!

Hva husker du best fra en konkurranse?

Det må nok bli den gangen jeg falt av rett etter det siste holdtet og hilsningen. Ponnien min dro ned hodet akkurat i det jeg hilste, og jeg ble med sammen med hodelaget ned i søla. Så da satt jeg der med hodelaget i hånda. Jeg er veldig glad for at ponnien min var grei og sto igjen sammen med meg!

Din livrett?

Hmmm.. Det er vanskelig å velge her. Er jo veldig glad i både taco og pizza, så jeg må nok si tacopizza!

Er du god på å bake?

Nei, absolutt ikke! Jeg er elendig på å lage noe som helst mat, men det kan jo skyldes at jeg synes det er kjempekjedelig i tillegg..

Favoritt sang?

N&N – Mani Beats

Hva gjør deg glad?

Det er jo alltid like hyggelig når man kommer i stallen og hesten/ponnien din roper på deg :)

Om du ikke drev med ridning, hva tror du da du hadde valgt?

Vanskelig å si. Kanskje jeg hadde begynt med turn, for jeg synes det ser veldig gøy ut :)