Nå var det min tur

For 22 år siden i en alder av 5 år sa jeg at en dag skal jeg ri på Oslo Horse Show, og i år var det min tur til å ri på den store arenaen.

Det hele startet i 1993 da moren min konkurrerte i dressur på Oslo Horse Show som det het den gang og jeg var bare 5 år og var selvfølgelig med. Mormor var med som barnevakt, men plutselig var jeg borte. Stallbånd var jo en selvfølge så jeg fant jo lett veien ned til stallen, det var jo med hestene jeg ville være. Min stakkars mormor ble veldig fortvilet å gikk til resepsjonen for å rope meg opp så hun kunne finne meg igjen. På dette tidspunktet hadde jeg kommet meg til oppvarmingsbanen hvor jeg fant mamma til hest. Samtidig med dette så ble jo navnet mitt ropt opp over høytalerne at jeg snarest måtte komme til resepsjonen. Jeg hadde en hel annen oppfatning av det, som resulterte i at jeg ropte ut over oppvarmingsbanen; “Mamma! Nå må du gå av hesten! Nå er det min tur, dem ropte meg opp!” Jeg var bokstavelig talt helt klar for å ri på OHS. Skuffende som en 5 åring kan bli så bestemte jeg meg for at en dag, da skal jeg ri på OHS.

 

20151018_12370220151018_151808 (1)

 

Så nå 23 år senere ble jeg spurt om å ri på NRYF sitt jubileums show i dressur innslaget og jeg var ikke vanskelig å be. Nervene kom jo selvfølgelig,spesielt med tanke på at hesten kun har vært i ridning i to år og kun vært ute på D-stevner. Men han overrasket så det holdt, første gang ordentlig ute i “byen” og på en så stor arena, men han oppførte seg eksemplarisk! I tillegg til dette så hadde han faktisk kreft i fjor, heldigvis var den godartet men det gjorde det også litt spesielt da det er rosa måned. I tillegg overnattet han for første gang i teltstall og det var heller ikke noe problem, enn skulle nesten tro at han hadde gjort dette før.

Nå sitter man i etterkant med en super opplevelse for livet, en dag skulle jeg gjøre det, nå har jeg gjort det og det ga utrolig mersmak. I tillegg var det veldig nostalgi for meg, da jeg i år red med frakken som min mor red med den gangen. Nå er det bare å trene mer så man igjen kan få oppleve dette igjen! Tusen takk til Tonje som var med å hjalp meg hele helgen:)

 

kohs1