Bunad til hesten?

Hvorfor ikke la hesten ta del av 17.mai eller konfirmasjonen til noen i familien som har interesse for hest? Mange har bunad i dag og velger å bruke denne i disse anledningene. Ida Johanne Nova (23 år) fra Bodø valgte å sy en bunad til hesten som matchet hennes egen bunad.

En bunad blir til

Ida Johanne jobber til vanlig i barnehage og holder på å gjøre seg ferdig med lærlingetiden så hun blir utdannet barne- og ungdomsarbeider. Hun eier hesten Knerten som hun har hatt i 6 år. –Ideen bak bunaden til Knerten kom egentlig for lenge siden, men jeg hadde ikke gjort noe med den før i fjor da jeg var på utkikk etter et ulldekken til Knerten, forteller Ida Johanne. Hun kom da over et ulldekken som solgtes på Facebook som var den perfekte fargen, da denne matchet hennes egen bunad. Da det kom til broderingen startet problemet da Ida Johanne tidligere kun hadde erfaring fra korsstingbrodering som man lærte i kunst og håndverk timene på skolen. Men Ida Johanne tok utfordringen, fikk tak i nål og tråd, tok fram sin egen bunad og forsøkte seg frem. Resultatet har Ida Johanne all grunn til å være stolt over!

 

hesten

Etter mye om og men ble resultatet veldig fint men Ida Johanne sier det har vært langt fra enkelt, men Knerten ble den heldige eier av en hestebunad som matchet sin eier’s bunad. Ida Johanne fikk også en annen spennende idé, nemlig å lage Marius genser til Knerten. Marius mønsteret er i dag veldig populært og brukt til utrolig mye, så hvorfor ikke til hesten? Vi gleder oss til å se hva Ida Johanne finner på neste gang.

 

knerten 461155_10150782242890667_645599308_o