AEG rapport fra Catharina og Thara

Foto: Nina Børrestad

Dressur så klart har snakket med noen av rytterne som startet under AEG. Vi ønsket å høre om deres dager, både i forkant av stevnet og underveis. Nedenfor har Catharina Lorentzen Lund sendt oss noen ord om sine forberedelser og dager på årets AEG.

Tekst: Catharina Lorentzen Lund

Forberedelser til AEG
Thara har fine gangarter og de vil vi jo helst vise på best mulig måte! Hvis jeg rir for mye på banen kan det hende at Thara ikke får strukket ut hele kroppen og hun vil da ikke prestere godt nok, så løsningen for oss var å dra masse på tur. Ut å galoppere, slippe tøylene helt ut å sette i gang med full fart bortover og oppover jorder og veier og alt som er! Det er både gøy og kjempebra for hestens kropp og gjør slik at Thara og jeg kan komme sterkt tilbake på banen og fortsette treningen som er en del løsgjøring og litt øvelser slik at jeg er sikker på at det sitter godt nok til stevnet.

Å starte på AEG
Starten i de ulike klassene gikk kjempebra i år. De andre årene har hun ikke vært sterk nok til å bære seg selv, men i år er hun mye sterkere og alt ble plutselig litt lettere! Jeg syntes programmene i år gikk veldig fint og küren var spesielt gøy å ri! Det er så gøy å ri kür til sin egen musikk man bare elsker! Thara har faktisk vært litt redd de siste årene når vi har vært og konkurrert inne på arenaen og har derfor hatt en tendens til å bli litt sterk, men i år var hun mye kulere i hodet og lettere og kontrollere og var derfor kjempeflink! Er veldig stolt av henne… Thara gjorde alt den kunne og jeg gjorde det jeg kunne for at det skulle gå riktig. Merker selv etter og ha trent litt med kroppen min at alt er litt lettere. Det å starte på et så stort stevne kan bringe mye nervøsitet, men med trening tror jeg det å være i trening selv gjør at man mestrer det psykiske bedre (det å puste bra er kjempe viktig). Og selvfølgelig fikk jeg en bra oppfølging av treneren min, det er jo tross alt Mamma!

Oppstallingsforholdene og stevnet som helhet
Oppstallingsforholdene var helt greie. Underlaget i boksen var helt vått, men det var deilig og varmt der inne i stallen. Oppvarmingsforholdene var også ok. Litt liten bane å ri på, men gikk greit. Stevnet generelt har vært kjempebra! På AEG er det alltid mange mennesker man kjenner og det er blitt en liten møteplass i året hvor du ser nesten alle man kjenner fra hestemiljøet=) Det er alltid koselig å komme dit. Det er bra bomuligheter, som er noen utrolige fine, koselige hus, stort og fint området og de som jobber der er kjempehyggelig og flinke til å stå på. Jeg kan si at jeg liker veldig godt å komme dit og ser virkelig frem til det hvert år!

Hilsen Catharina Lorentzen Lund