Sikker ridning ga full uttelling for Catharina og Tara

Sikker ridning ga full uttelling til Catharina og Omas Tara.

Tekst: Carina Carlsen og Christine Skodjereite

Bilde: Catharina Lorentzen Lund og Omas Tara (Tanum Rideklubb)

5 unge og lovende ekvipasjer stilte til start i junior klassene. Lorentzen Lund og hennes 12 år gamle NV, Omas Tara, gjorde rent bord alle dager. De vant de to innledende klassene, og i küren ble det også full klaff til ny musikk for ekvipasjen. Dommerne belønnet programmet deres med hele 71,7 %. Ekvipasjen står oppstallet på Tanum Ridesenter, et sted Catharina selv mener er verdens beste, og trener for landslagstrener Ulrik Sørensen og sin mor Connie Carine Lorentzen. Ekvipasjen har hatt en rekke gode resultater opp igjennom årene, deriblant EM for junior 2009.

Fjorårets vinner i küren på AEG, Julia Victoria Gerhardsen, red inn til en flott 2.plass alle dagene med sin velgående Toxic van Riethoven. I küren red de også til ny musikk og ble belønnet med 69,9 %. Ekvipasjen kan vise til flere gode resultater fra fjorårets sesong, blant annet vant de NM for junior og de deltok også under EM for junior 2009. Ekvipasjen trenes av Connie Carine Lorentzen, samt Jonas Elvebakk.

Selv så sier Julia følgende om dagene på AEG:

”AEG er et flott stevne med supre fasiliteter, det er tredje året jeg rir her (en gang som ponnirytter og to ganger som junior rytter)- og jeg føler meg like heldig hver gang. Jeg syntes Toxic fungerte fint inne på arenaen – første dag var han veldig spent og redd for kameraer, men de to siste dagene klarte han å slappe mer av. Så jeg er veldig fornøyd med han. Når det gjelder küren min, red jeg bare gjennom en gang hjemme til ikke helt ferdig musikk. Den fullstendige musikken hørte jeg kun på i bilen på vei ned til AEG. Derfor var jeg litt uforberedt til küren. Men litt spenning skal man vel ha! Oppvarmingsbanen var god, det var veldig bra at de hadde både klokke og liten skjerm der inne, da kan man alltid følge litt med på om man er i rute og ca hvor på banen den før deg er. Stallene var godt oppvarmet – noe som var veldig bra siden det var iskaldt ute!”

Den tredje rytteren som kvalifiserte seg til onsdagens kür, Pernille Markussen og Supertramp, red seg opp fra en 4. plass første dag til en 3. plass tirsdag og i küren red de til 66,3 % som ga de en 3.plass i klassen. Ekvipasjen rir for Tanum rideklubb og trenes av Connie Carine Lorentzen og landslagstrener Ulrik Sørensen.

En av fjorårets mestvinnende ponniryttere, Astrid Westberg Rikheim med Dumbldore B, har i år blitt juniorrytter og startet på AEG med hesten Sylvester Alcor Nord Z. Etter en 5.plass første dag og en 4. plass andre dagen skal de fortsatt lære hverandre å kjenne noe bedre. De fikk ikke helt full klaff under stevnet, men er nok en ekvipasje vi garantert vil se mer til denne sesongen. Louise Reiersen fra Soma Ryttersportsklubb stilte også til start i junior klassene. Mange husker sikkert at Reiersen tidligere konkurrerte den rutinerte ponnien Gejser med gode resultater. Reiersen rir i år hesten Gajo. De fikk en fin 3.plass første dagen under AEG, men hadde ikke helt hellet med seg under dag 2 og fikk en 5.plass.

For fullstendige resultater i junior klassene følg linken nedenfor.

Mandag 22.02.10 – FEIs Lagprogram for junior 2009

Tirsdag 23.02.10 – FEIs Individuelle program for junior 2009

Onsdag 24.02.10 – FEIs Kür for junior 2009