Tobajo Pik Disney – årets gangartshingst i NV

Arkivfoto, Tobajo Pik DisneyUnder hingstekåringen på AEG ble kun en av de nye hingstene kåret, Mr Gold G. I tillegg ble Tobajo Pik Disney hedret til årets gangartshingst.

Mr. Gold G
Mr. Gold G eies av Louise Almlund, og er en hingst etter Milan med Lobster som morfar. Mr Gold G er født i Danmark i 2005. Louise startet hingsten selv i 4-årscupen i dressur i fjor. De oppnådde en 4. plass i finalen. Hingsten ble i 2008 også nummer 3 i det svenske 3-års Championatet. Mr. Gold G var den eneste av hingstene som ble vist for første gang, som oppnådde kåring.

» Oppdal Hestecenter ved Louise Almlund

Tobajo Pik Disney
Tobajo Pik Disney eies av Ann-Cathrin Ottoson og Connie Mjølnerud. Disney er norskfødt, og oppdretter er Tormod Bakke Johnsen. Disney er etter Tobajo Picez, med Walt Disney I som morfar. Disney stilte til førstegangs kåring i fjor, og oppnådde en 2. premie på Brunstad i år. I tillegg ble hingsten hedret som årets gangartshingst. Tobajo Pik Disney kom på en 5. plass i finalen i 4-årscupen i dressur i Norge i fjor. I år har han allerede blitt plassert og vunnet flere LAer med Trude Hestengen på ryggen i Danmark. Disney vil være å se i 5-årsklassene i år.

Andre kårede hingster med relevanse for dressur: Bergeruds Aragorn (e. Alfas Arnt/ue. Cannon Row xx, født 2004 – 2. premie), Myrstads Armani (e. Blue Hors Armano/ue Blue Hors Don Schufro, født 2005 – 2. premie), Tobajo Picez (e. Cortez/ue. Pik Trump, født 2001 – 2. premie, relevant for både sprang og dressur) og
Alfas Arnt (e. Andiamo/ue. Silvano, født 2000 – 3. premie).

For mer om hingstekåringen, og dommerkort, se resultatene på Norsk Hestesenter’s hjemmesider.