June Johansen og Grythöjdens General ute av EM

June og “Generalen” skulle representere Norge under Europamesterskapet for ponni i Malmø 05.-09. august. Nå har en skade kommet i veien som gjør at ekvipasjen må trekke seg fra EM. Mesterskapet skulle bli avslutningen på en flott ponnitid.

På toppen av alt skulle EM begynne på 16-årsdagen til June den 5. august, forteller mamma Lotta Gustavsson.

11751934_10153414786281327_1069933945412451999_n

På facebooksiden til Lotta Gustavsson har det kommet mange varme ord og klemmer den siste tiden etter at budskapet om Europamesterskapet ble lagt ut.

Det er tøft når døra slår en midt i trynet og alt man har jobbet og drømt om går i grus. For 3,5 uker siden kom vi i stallen og fant Generalen med et kjempehovent bakbein og 4 grader halt i skritt. Alle mulige tanker farer rundt i hodet, hvor alvorlig er det? Seneskade? Vil han bli bra? Og selvfølgelig, går EM i vasken? Vi har gjort absolutt alt vi kan for at han skulle rekke å bli frisk, men dessverre kommer EM et par uker for tidlig. Han har hatt en veldig god respons på behandlingene vi har gitt han (laser, nedkjøing, skritting) men det har som vi fryktet ikke gått raskt nok. Det har også oppi alt gått masse rykter og vi har hørt av mange forskjellige personer at Generalen har en alvorlig seneskade, det har han altså ikke!

June og Generalen har hatt en helt eventyrlig sesong i år med plasseringer i alle nasjonale stevner utenom ett (der var de første uplasserte) noe som ble toppet med deltakelse på AEG og nå til sist plassering alle dager under NM og en helt utrolig sølvmedalje sammenlagt Uttrykksikonet heart Vi kjøpte Generalen som en læreponni og hadde vel egentlig ikke trodd de i det hele tatt skulle ri NM. Generalen har lært June enormt mye og de har det siste året fått et helt utrolig bånd og jobber seg sammen videre oppover, Generalen har enda ikke nådd toppen av sitt potensiale, det er fortsatt masse å ta av! Etter en sånn sesong var det helt fantastisk at de ble tatt ut til å representere Norge under EM i ponnidressur i Malmø – en bedre avslutning på tiden sammen kunne de ikke få!

I dag bestemte vi i samråd med veterinæren at vi ikke vil pushe han igjennom en alt for rask opptrening, det kunne ha gått, men den sjansen tar vi ikke – det er ikke den slags dyrehold vi har, hestens veldferd skal alltid komme først! Det har vært mange tårer, vonde mager og spente morgener da vi har reist i stallen for å sjekke han de siste ukene og vi har helt til det siste hatt et lite håp om at det skulle gå. Nå trenger vi noen dager til å komme over dette og gire om og sette fokuset på lag NM med Generalen og unghestchampionatet med Champagne. Verden stopper ikke opp selv om man tar vonde og tunge avgjørelser, det kommer nye muligheter rundt neste hjørne bare man får tid til å fordøye skuffelsene. Tusen takk til alle som har støttet oss de siste ukene og ikke minst til Sylvia som har lasret Generalen annen hver dag for oss. Det har betydd enormt mye!

Til slutt vil jeg ønske rytterne og ponniene som tar turen til Malmø masse lykke til, vi heier på dere!!!