Reisebrev fra Kristoffer og Don

Kristoffer Nyquist 3

Navnet er Kristoffer Nyquist, jeg er 24 år gammel, jobber til daglig som frisør. Begynte å ri dressur i august 2014 da jeg kjøpte min fantastiske hest, Don Lauries.

Litt senere på høsten ble jeg via bekjente introdusert for trener og berider Pernille Norbeck Østvold, og har siden da ridd månedlig helgetreninger for henne. Pernille er 25 år, konkurranserytter og utdannet berider i Tyskland gjennom Dressur ausbildung Stall Finken ved Holga Finken, hvor hun til daglig jobber som rytter og trener.

Søndag 15. mars reiste jeg og Don nedover til Tyskland for intensivtrening over én måned hos nettopp Dressur ausbildung Stall Finken.

I og med at jeg i alle år har vært sprangrytter, og dressur på så høyt alltid har vært fjernt for meg, så må jeg si at jeg ikke var helt klar over hva jeg gikk til. Jeg fant ganske fort ut at jeg var i de beste hender på et veldig profesjonelt sted. Treningen gikk mye ut på grunnriding og småpirk, noe vi alle bør være nøyere med i det daglige arbeidet. Det handlet lite eller ingenting Kristoffer Nyquist 1om sving og  schwung, men kun at hest og rytter hele tiden brukte de riktige musklene samt korrekt vektplassering. Den “flashy” stevneridingen jobbet vi med andre ord minimalt med. . Der i mot, her hjemme hjelper Jonas Elvebakk meg ukentlig med stevneriding og sammensetting av øvelser. Vi jobbet nøye med hvordan alle overgangene i hver gangart og mellom gangartene skulle rides korrekt, og overgangens effekt og innvirkning på hestens form, vektplassering og bæring. Jeg lærte i større grad å skille på de løsgjørende og de samlende øvelsene og når de forskjellige øvelsene skal rides. Gjennom oppholdet lærte jeg mye om meg selv som hesteeier og rytter. Min ridefølelse og forståelse av ridingen har ganget seg mange ganger, og jeg sitter igjen med et ønske om mer!

Jeg må si at dette treningsopplegget virkelig ga meg en ny gnist, mer stå-på-vilje og masse inspirasjon.

I etterkant av Tysklandsturen har jeg og Don debutert i MA:1 og håper på å komme oss ut i Prix St. George før utesesongen er over. I MB, som er egentlig vårt nivå for 2015-sesongen har vi hatt en veldig god fremgang og mange fine plasseringer.

Til slutt vil jeg takke alle som har bidratt på veien. Ambisjonene vokser og veien igjen er lang åKristoffer Nyquist 2 gå, og vi har masse igjen å lære. Men uten mine foreldre, god service på Stall Aschehoug her hjemme, Jonas’ gode øyne og Pernilles grundige beriderkunneskaper ville jeg aldri vært der jeg er idag. Jeg anbefaler ryttere på alle nivåer med ønske om å forbedre ridingen sin å kontakte Dressur ausbildung Stall Finken og benytte seg av Pernille når hun er i Norge for å undervise.

Hilsen Kristoffer og Don