L-stevne med sjel på Birkebeineren

God sommersteming blant publikum. Foto: Maja Farup
God sommersteming blant publikum.
Foto: Maja Farup

STEVNE: På tredje år på rad er Lillehammer Rideklubb arrangør av Birkebeineren Dressurfestival. Et utrolig flott og veldig hyggelig tre dagers L-stevne, som atter en gang beviser at de har en arrangørklubb av beste kvalitet!

Birkebeineren Dressurfestival fra tidligere år
I 2012 arrangerte Lillehammer Rideklubb Birkebeineren Dressurfestival for aller første gang. Festivalen arrangeres som et L- eller L-/E-stevner, og klassetilbudet har vært litt varierende fra år til år. Hovedfokuset er L-stevneklasser.

I 2012 hadde arrangementet endel meldte, men ettersom Drammen avlyste sitt stevne som var satt opp samme helg helt i siste liten, fikk Lillehammer endel etternølere tilø start. Dressurfestivalen i 2012 ble en kjempesuksess! Fulle startlister, og enorm respons fra de startende. Hele arrangementet resulterte i at Lillehammer Rideklubb ble tildelt prisen som årets arrangørklubb i 2012.

I 2013 fulgte arrangementet opp, fulle startlister også denne gangen, da de fleste som startet året før valgte å reise tilbake. Dessuten gikk ryktet om et flotte stevnet på Lillehammer, så flere ønsket å ta turen.

I 2014 ble dessverre festivalen avlyst, og klubben tok opp trådene igjen i 2015. Flere av de gamle traverne vendte nesa tilbake, men dessverre var det ikke fullt så fulle startlister denne gang. Veldig trist, da arrangementet i seg selv holdt samme gode standard som tidligere. For de som tok turen ble festivalen likevel en suksess, men det er lov å håpe på større deltagelse igjen neste år.

Goodiebag med fastivaleffekter. Egen sekk, kopp, skokrem og gulerøtter :) Foto: Elisabeth Røisli
Goodiebag med fastivaleffekter. Egen sekk, kopp, skokrem og gulerøtter :)
Foto: Elisabeth Røisli
Årets festival
Tre dager med klasser fra og med LA til og med VB stod på programmet i år. Klubben legger mye ressurser i planleggingen, og ønsker god kvalitet på alt. Dette er et stevne du føler seg verdsatt når du ankommer stallen. Oppstalløransvarlig hilser deg velkommen av transporten, flott goodiebag henger på boksdøra til hver enkelt hest. Stallpersonellet tilbyr morgen- og kveldsforing for alle hestene, og ser også til alle hestene på natta. Alle klassene ansees som like viktige. Om du rir LA eller om du rir VB, er likegyldig. Det er satt opp tre dommere i nesten alle klassene! En unik mulighet kanskje spesielt for LA-rytterne, som ofte havner i bakerste rekke hos andre arrangører.

Sara Marie Haugen med Oberst (SORK) toppet resultatlistene i MA alle dager, i tillegg til at hun vant MegaPrint-cupen i MA på søndagen. Foto: Maja Farup
Sara Marie Haugen med Oberst (SORK) toppet resultatlistene i MA alle dager, i tillegg til at hun vant MegaPrint-cupen i MA på søndagen.
Foto: Maja Farup
Årets resultater
Resultatmessig ble det seier i begge VB-klassene for Kristin Brekke med Roderico fra arrangørklubben henholdsvis lørdag og søndag. Sara Marie Haugen med Oberst fra Sarpsborg og omegn rideklubb lå i tet i samtlige tre MA-klassene, og ble også vinner av den innlagte MegaPrint-cupen i søndagens runde. MegaPrint-cupen er en cup for Unge Ryttere som går over seks stevner, hvor de seks beste ekvipasjene får inngangsbillett til deltagelse i den internasjonale UR-klassen som går under årets Kingsland Oslo Horse show. Rent bord gjorde også Madelen Olsen med Reality We fra Solberg i ponniklassene. I LA og MB var kampen om topplassering litt mer ujevn. I fredagens LA ble det seier for Christine Solum med Wilfred R fra Bøverbru, mens Anne-Heidi Kjernmoen med Nefertiti toppet resultatlistene lørdag og søndag. I MB ble det klubbseier alle tre dagene, fredagen med Aurora Van Der Velpen med Defender, lørdag med Mette Rønning og Diana og på søndagen med Aurora Van Der Velpen igjen, men denne gangen på Calvados Mac Miller.
Lørdagens plasserte i Prix St. Georges. 1. plass til Sara Marie Haugen med Oberst (SORK), 2. plass Elisabeth Røisli med Liva af  Skovsøgård (SKED). Foto: Maja Farup
Lørdagens plasserte i Prix St. Georges. 1. plass til Sara Marie Haugen med Oberst (SORK), 2. plass Elisabeth Røisli med Liva af Skovsøgård (SKED).
Foto: Maja Farup

Maja Farup med De Caprio W (SORK) fikk tildelt Birkebeinerknappen i bronse etter å ha blitt plassert som nr 2 i MB:1 på fredagen. Foto: Sara Marie Haugen
Maja Farup med De Caprio W (SORK) fikk tildelt Birkebeinerknappen i bronse etter å ha blitt plassert som nr 2 i MB:1 på fredagen.
Foto: Sara Marie Haugen
I tillegg til de vanlige plasseringene har Birkebeineren Dressurfestival også et eget festivalkonsept. For hver plassering du henter inn under festivalen får du utdelt en Birkebeinerknapp. Knappene samler du opp over flere år. Når du oppnår din femte plassering får du utdelt knappen i bronse, ved tiende plassering mottar du den i sølv, og ved din femtende plassering mottar du knappen i gull. Fra tidligere år er det kun Mathilde Nilseng Mellerud og Grethe Bergstrøm som har fått tildelt Birkebeinerknappen i bronse. I år ble ytterligere en ny bronseknapp delt ut, denne gangen til Maja Farup. Dette er første rytter som også har hentet inn alle fem plasseringene med en og samme hest. Maja Farup med De Caprio W fra Sarpsborg og omegn rideklubb fikk en 2. plass i MB på fredagen, som utgjorde deres femte plassering i Birkebeinersammenheng.

Birkebeineren Dressurfestival har en egen Facebook-gruppe. Arrangøren begynner å planlegge neste års arrangement i god tid, så her er det bare å følge med på forarbeidet! Dette er virkelig et stevne med sjel, og definitivt et av stevnene hvor du føler deg godt velkommen. Det er bare å planlegge turen til Lillehammer igjen i forbindelse med Birkebeineren Dressufestival 2016!

» Fullstendige resultatlister for alle klasser.

Foto: Maja Farup
Foto: Maja Farup