Trude Hestengen med ny personlig rekord

20.-22. mars dro en stor gjeng fra Norge for å starte ved Åstorp i Sverige. Trude Hestengen med den norskfødte hingsten Tobajo Pik Disney hadde sesongdebut ved dette stevnet, og dro hjem med ny personlig rekord i Grand Prix.

Kondisjon og styrketrening

Forbedring av de samlede øvelsene som piaff, passage og piruetter har vært hovedfokus for ekvipasjen under vinterens oppkjøring til årets sesongdebut. Dermed har kondisjon og styrketrening vært viktige elementer i treningen for å vise en enda bedre utgave av hingsten enn fjorårets sesong. Hestengen synes selv at hingsten har vist gode takter under vinterens trening, og var derfor spent i forkant av sesongdebuten.

Foto: Ane
Foto: Ane Helena Tveit Nilsen

Passage til 8 og 8,5 i karakter

Det er ingen tvil om at kondisjon og styrketrening har vært fungerende for ekvipasjen. Under søndagens Grand Prix red ekvipasjen inn til karakterer på 8 og 8,5 av alle dommerne i blant annet passage. Rytteren selv ble belønnet med 8 av alle dommerne på sits. Hestengen forklarer at Disney er en typisk hingst, og dermed kan ha tendens til å bli litt slapp under programmet. Men i Åstorp følte hun at han gikk godt hele veien, og at han viste sin hittil beste piaff og piruetter til et stevne.

Ny personlig rekord

Dommerne var helt enig i Hestengen sin følelse, og ekvipasjen gikk hele veien til topps med en prosent på 72,900. Dette er ny personlig rekord for ekvipasjen, og Hestengen ser på det som en meget god start på sesongen.

Resultatet ble ny personlig rekord og en god start på sesongen. Mye takket være min trener og mann, Lasse, som er god til å legge en strategi for treningen, men også endre den hvis vi ser at det ikke fungerer.

Videre fremover har Hestengen mange planer på stevnefronten. I første omgang skal de delta på noen CDI- stevner, NM og Nordisk. Men det er helt klart at det er ett mål som henger høyere enn noe annet stevne denne sesongen, nemlig EM i Aachen i August, avslutter Hestengen.

(Foto: Eva Kindahl)
(Foto: Eva Kindahl)

Resultatliste for stevnehelgen i Åstorp kan du finne her.

Tips: Trykk på den aktuelle ekvipasjen sin totalprosent, og du får se dommerprotokollen.