Ann Carhrin Lübbe om Doha, Qatar

Ann Cathrin Lübbe og hesten Cypres var eneste skandinaviske ekvipasje til start i paradressuren ved det internasjonale stevnet Doha Al Shaqab. Dette var første gang det ble arrangert et internasjonalt stevne i paradressur, og Lübbe ser på stevnet som en stor erfaring.

Ann Cathrin Lübbe og Cypres
Ann Cathrin Lübbe og Cypres

Glad og overrasket over invitasjonen

Tidlig i januar fikk Lübbe invitasjon til å delta under den internasjonale paradressuren ved Doha Al Shaqab. De fem beste i hver grad på woldrankingen fikk invitasjon til å delta. På denne tiden lå Lübbe rangert som nummer tre på rankingen.

Da jeg tidlig i januar fikk innbydelse til å ri stevnet i Doha ble jeg veldig glad og overrasket, forklarer Lübbe.

Organisering før reisen

Det var mye som skulle organiseres før reisen startet. Cypres måtte vaksineres, og blodprøver måtte analyseres og godkjennes. I tillegg måtte Lübbe legge frem en detaljert pakkeliste over alt som skulle med på turen, hvor maksvekten på utstyret var 150 kilo. Cypres ble også barbert ettersom det var sommertemperatur i Doha, og kretsdyrlegen kom på besøk for å ordne med alle papirene som skulle være på plass før avreisen endelig kunne bli et faktum, forklarer Lübbe.

Alle kostnader dekket av arrangøren

Med alle formaliteter på plass, kunne Lübbe begynne på glede seg til turen som ventet dem. Som invitert til Doha Al Shaqab var det arrangøren selv som stod for alle kostnader forbundet med turen. Flyreise og opphold for Cypres, Mette, Ingeborg og Lübbe selv var ordnet og betalt.

Alt ble dekket av arrangøren. Den eneste kostnaden jeg måtte stå for var transport til Holland, og få meg selv til København Lufthavn, smiler Lübbe.

10307220_10152639327556951_6740289820067768060_n

Klar for avreise

Det var hestepasseren Mette som skulle følge Cypres på reisen til Doha. Et hestehotell i Holland var første stoppested hvor begge kunne sove over natten og hvile ut før flyturen de hadde i vente. Det var også hestehotellet i Holland som stod for transporten av Cypres ut til flyplassen, og som også skulle hente henne etter endt reise. Gjennom natten i Holland hadde Mette mulighet til å følge med på at Cypres hadde det fint i boksen på hotellet ettersom hun hadde tilgang på kamara i rommet som viste aktiviteten i stallen.

Flyreisen gikk fint, og jeg var jo riktig glad for at Mette fikk følge Cypres på hele reisen.

Cypres i sommerstemning

Den lange flyreisen gikk veldig fint for Cypres, og i følge Lübbe tok det ikke lange tiden før den varme temperaturen ga hoppen sommerstemning. Dette ga noen utfordringer ettersom Cypres ble sprekere og sprekere for hver dag, og Lübbe hadde litt vanskelig for å holde styr på tenningen under stevnet.

De to første konkurransedagene hadde jeg store utfordringer med å styre duracell-dronningen rundt. I küren følte jeg at jeg hadde henne litt mer med meg. Men en erfaring rikere ble jeg, smiler Lübbe.

Prikkfritt arrangement

Lübbe beskriver hele arrangementet som prikkfritt og utrolig profesjonelt. Alt var ivaretatt og lå tilrette for ekvipasjene som skulle prestere. Under konkurransedagene ble det arrangert livesendinger og intervjuer på vei ut av banen, noe Lübbe syns var gøy og ikke minst noe å ta med seg på erfaringskontoen.

Og selvfølgelig fikk vi tid til å nyte hotellets fasiliteter . De hadde et lekkert uteområde med et deilig basseng og en flott spaavdeling. Så jeg fikk virkelig litt feriefølelse også.

11010593_10152793891003562_9021015214232750002_n

 Jeg nøt hele oppholdet, og håper det ikke er siste gang jeg er i Doha, avslutter Lübbe.