Med Charlotte Dujardin i salen, dag 1

Lørdag 7. mars var det duket for første del av fremmedryttertest for 5-åringene som skulle gå championat i Herning. Med selveste verdensmesteren i salen skulle de unge virkelig få vist seg frem, og ble bedømt med karakterer i ridelighet og kapasitet. Det var to nordmenn som viste frem sine unge lovende denne dagen.

Tekst: Rikke Mysager

Herning sett fra sidelinjen

bilde 1 (2)

Beste norske og nummer tre totalt denne dagen hadde en god opplevelse i arenaen.

Laika Møllegård kommer inn på banen med Ellen Birgitte Farbrot i salen. Ekvipasjen skritter rundt på lange tøyler som om de trener på en slik arena hver dag, med stor ro og selvsikkerhet. Rytteren trekker høflig, men noe anstrengt på smilebåndet til publikum til venstre. Kledd i brunt stevneutstyr og med støvler som glinser så kameraet har vanskelig med å fokusere kler Ellen Birgitte den elegante hoppen godt.

bilde 2 (2)

Jeg sitter på kanten av setet når ekvipasjen setter i gang i trav, og puster litt ut når jeg kan si nervøst til sidemannen «den ser da avslappet ut, eller?». Etter noen runder i trav og galopp skritter ekvipasjen igjen. Samme ro. Samme selvsikkerhet.

Charlotte Dujardin kommer på hesten uten problemer for hoppen fokuserer tillitsfullt på sin daglige samarbeidspartner som nå står på bakken. Etter noen kvikke, men vennlige, kommentarer om Dujardins korte ben forlater Farbrot banen med sommerfugler i magen.

IMG_6413 IMG_6408

Etter få travsteg sitter rosen løst hos den olympiske mesteren og det var ingen tvil om at dette var en hest hun likte. «Godt ridd hoppe, med en super innstilling til å jobbe. En hest for fremtiden» var noen av Dujardins tanker om hoppen. Når Laika avslutter med å imponere Charlotte med sitt gode skritt er det mange (spesielt de norske i salen) som venter spent på å høre hoppens karakterer.

IMG_6381

8,5 i ridbarhet og 9 i kapasitet lyder dommen og Ellen Birgitte Farbrot, som har kommet seg på hesten «sin» igjen, smiler bredt. Publikum klapper høyt, og når de klapper mer føler ikke Farbrot at hun kan gjøre annet en å smile og vinke. Nok en gang blir det vanskelig å ta bilder, for stoltheten lyser av både hest og rytter. For å sitere Ellen Birgitte «Det var en god dag på jobb».

Etter Farbrot kom nordmann nummer to for dagen og også denne ekvipasjen gjorde god figur:

Elise Merethe Klaesson viser frem hesten Sandbæks Rio-El og den vakre hingsten får mye skryt for sine bevegelser og gode utseende. Det er mange godt rutinerte ryttere (for å unngå å si gamle) som rir dette championatet og Elise skiller seg imponerende ut med sin unge alder. Dessverre kommer det frem en del ulydigheter fra hingstens side og dette skinner nok igjennom i karakterene. De endelige resultatene blir 7 i ridbarhet og 8 i kapasitet som plasserer Rio-El i rundt midten av startfeltet etter dag 1.

Resultatlisten finner du her

bilde 4 (1) bilde 3 (1)