Maléne Broholm Nielsen om AEG

AEG – en drøm går i oppfyllelse

Siden jeg var liten så har mamma, Julie og meg dratt på AEG for å se på dressurklassene og ikke minst clinic med kjente trenere som Kyra Kyrklund. I 2015 så var spenningen stor foran AEG da Fen-He MW og jeg hadde klart til å bli med i gruppen som landslagsleder vurderte til uttak for AEG. Uttaksstevnene i Moss og på EPONA gikk ikke så bra og dermed var ikke vi en av dem som fikk ri for Norge.

Foto: Mathilde Kvernland
Foto: Mathilde Kvernland

Stor var derfor gleden da treneren min Anny Hilde Linden spurte meg om jeg ville delta på en helt ny clinic med trenere og dommere. Ikke bare skulle vi få vise oss frem, men vi fikk også lov til å være på stevneplassen sammen med de andre ponnijentene for å lære og erfare hva som skjer på et så stort stevne.

AEG er stort, mange hester og ryttere, mye energi og stappfulle treningsarenaer. Jeg fikk virkelig erfart hvor krevende det er å håndtere en svært opplagt ponni med mange store spranghester på oppvarmingen. Da var det godt å kunne sove litt mellom slagene, vi starter 06:30 om morgenen med en treningsøkt og så gikk det slag i slag til sene kvelden.

Da vi skulle inn på arenaen gikk Fen-He MW supert på oppvarmingsbanen – det virket som han visste hva han skulle gjøre. Vi fikk litt lang oppvarming (1 time), men energien var på plass da vi entret banen. Der satt 3 internasjonale dommere: Wim Ernes, Torunn Knævelsrud og Kjell Myhre som skulle bedømme hva vi viste. Heldigvis var Anny Hilde der som var akkurat som hun pleide. Da slappet vi av og fikk vist midtlinjer og skritteoverganger.

Mens voksne diskuterte, så koste vi oss med å vise frem hva ponnien var god for. Applaus fikk vi også, ponnien elsket å opptre! Dette var utrolig moro og en fin erfaring for oss. Tusen takk til Kristin og Anny Hilde for at vi fikk være med.

Foto: Mathilde Kvernland
Foto: Mathilde Kvernland

Maléne Broholm Nielsen og Fen-He MW