– En stor opplevelse

Andrea Kring Pedersen og Ansgårds Amulett viste gode takter under Horze Cup som ble arrangert under dressurdagene på Arctic Equestrian Games. Ekvipasjen har lagt ned mange treningstimer i forkant av stevnet, noe de fikk igjen for med seier under finaledagen.

Foto: Cathrine Oppegård
Foto: Cathrine Oppegård

Nøye forberedelser

Andrea har gjort nøye forberedelser i forkant av konkurransedagene under AEG, og var klar over at den største utfordringen ville bli arenaen. I tett samarbeid med trenere fant hun en god flyt i treningen.

Jeg har brukt mye tid på at Amulett skulle beholde konsentrasjonen hos meg til tross for at mye kom til å skje rundt henne.

Og med gode forberedelser satt Andrea igjen med en forventning om at stevnet ville bli en opplevelse og erfaring, og ikke minst at det skulle bli veldig gøy. Forventningene innfridde for den unge rytteren, og Andrea kunne konstatere at det skjedde en fin utvikling gjennom dagene.

Den første dagen var Amulett veldig spent. Jeg var ikke helt sikker på om jeg fikk ri finalen før det siste resultatet var regnet ut.

Finale til stor glede

Etter at siste resultat var regnet ut, var det klart. Andrea skulle ri finalen under AEG Horze Cup, og gleden var stor. I følge Andrea var Amulett en helt annen hest under finalen.

Hun jobbet med meg hele tiden selv om det oppstod noen rytterfeil underveis. Jeg er veldig glad for at hun viste så god fremgang i løpet av oppholdet under AEG, og for min del har dette stevnet vært en bekreftelse på at vi har kommet langt det siste året.

Foto: Pernille Kring Gulowsen
Foto: Pernille Kring Gulowsen

 

Mål og drømmer

Ekvipasjen som var tatt ut som reserve for å representere Norge under den internasjonale juniorklassen under AEG har både mål og drømmer om stevnesesongen.

Første målet er å bli så god at jeg blir valgt ut til elitegruppen. Og drømmen er å representere Norge i et Nordisk mesterskap. Jeg vet det er tålmodighet og hardt arbeid som skal til, og jeg koser meg på veien, smiler Andrea.

Med seier under finaledagen i AEG Horze Cup, er Andrea både stolt og glad. Familie og trenere har hatt stor betydning for både fremgang og de gode resultatene.

Jeg vil takke familien min som stiller opp for meg, og ikke minst de dyktige trenerne som pusher, støtter og har troen på meg, avslutter hun.