– Jeg er veldig takknemlig

Line Østli og Stall-K`s Roomy representerte Norge under den internasjonale dressurklassen for ungryttere ved Arctic Equestrian Games. Med plasseringer og gode prosenter gjennom dagene, sitter Line igjen med en følelse av takknemlighet.

Forbedring over nyttår

Gjennom vinteren har Line kjent en forbedring for ekvipasjen, og med det følte hun seg fortrolig med at det var mulig å oppnå bedre resultater dersom forholdene lå til rette for det. Og til tross for noen feil gjennom programmene, føler Line at dagene har innfridd til forventningene.

Etter hvert som Roomy blir sterkere og vi blir mer rutinerte i høyere klasser, vil resultatet forbedres nok en gang, forklarer Line. Men jeg er veldig fornøyd med min kjære Roomy.

Line Østli

Oppvarmingshjelp av Allan Skov

Den siste tiden har Line trent for Maik Kohlschmidt jevnlig. Dessverre lyktes han ikke å komme til AEG i år, men med Allan Skov i bakhånd løste alt seg.

Maik kunne dessverre ikke komme til årets AEG, men han kontaktet berideren Allan Skov. Allan beviste nok en gang hvor dyktig han er, og kunne beskrive min ridefølelse etter noen få minutter. Han var til stor hjelp på AEG, forklarer hun.

Roomy gjør alltid så godt han kan

Med en velfungerende oppvarming, forklarer Line at Roomy føltes veldig avslappet og positiv under programmene. I følge Line er Roomy en hest som alltid prøver å gjøre så godt han kan til tross for at han synes noe av det er litt vanskelig.

Vi jobber mye med å få han mer samlet og selvgående, men han er en stor hest, så det kommer sakte men sikkert. Jeg gir han den tiden han trenger, så han ikke blir spent og utrygg. Det er en følsom hest, og det må jeg alltid ha i bakhodet.

Line Østli

 Takknemlig

Line innrømmer at hun ikke alltid er så flink til å vise sin takknemlighet overfor familie og trener til det daglige. Men i bunn og grunn er den unge jenta mer enn takknemlig. Både familie og trenere har vært av betydning for å kunne ta del i hestesporten, og samtidig holdes oppe i tyngre perioder. Spesielt treneren Anny Hilde har hatt en stor betydning.

Uten Anny Hilde i 2014 hadde jeg mest sannsynlig lagt hest på hyllen, innrømmer Line. Hun var alltid positiv og løsningsorientert da en ny nedtur stod foran oss. Hun oppmuntret meg, og holdt motet mitt oppe.

Foreldre og besteforeldre har også vært av viktig betydning for Line. Uten dem hadde hun aldri hatt verken Roomy, eller fått oppleve utrolige reiser gjennom Europa, forklarer den reflekterte rytteren.

Ut på reisefot

Line ligger ikke på latsiden når det gjelder trening og utvikling. Nå vender nesa mot Danmark hvor de skal trene for Maik Kohlschmidt ved Helgstrand Dressage. Her skal de være helt frem til mai måned.

Dette kommer til å bli veldig lærerikt, samtidig som vi blir sterkere som ekvipasje. Jeg er veldig fornøyd med årets AEG, men vi har fremdeles mye å hente. Jeg ser veldig frem til sesongen som kommer oss i møte, avslutter hun.

Line Østli