Siril Helljesen om AEG 2015

Siril Helljesen og hennes makker Rosenstolz red seg inn til høye prosenter og førsteplasser alle tre dressurdagene av Arctic Equestrian Games 2015. Helljesen betegner det hele som et veldig bra og viktig stevne for alle de norske rytterne.

Hattrick i lilletur

Under fjorårets Oslo Horse Show ble det hattrick på Siril og Rosenstolz. Under dressurdagene på AEG var det intet unntak. Duoen leverte programmer av høy kvalitet, og ble belønnet med høye prosenter.

Jeg er veldig fornøyd med Rocky. Han har blitt mye sterkere i vinter, og det er moro å se at han vinner på bedre prosenter enn Oslo Horse Show hvor han også tok hattrick.

I forkant av innendørsstevnet har Siril jobbet som normalt. Fokusområdene har vært overgangsarbeid, å holde hesten myk og smidig, og at han skal være fornøyd med oppgavene sine. Den siste finpussen har hun fått ved å ri linjer fra programmene.

Foto: Thea Mørch Aas
Siril Helljesen og Rosenstolz. Foto: Thea Mørch Aas

Et bra og viktig stevne

Siril roser arrangementet, og forklarer at AEG er et veldig bra og viktig stevne for alle norske ryttere.

Vi får ri under internasjonale forhold med gode og kjente dommere. Samtidig ligger det bare et par timers kjøring hjemmefra.

Stolt

Ved siden av sin egen konkurranse, hadde Siril med seg tre elever som skulle konkurrere og to ekvipasjer til clinic. For Siril er elevenes prestasjoner av like stor betydning som hennes egne.

Vi hadde meget gode resultater, så jeg var ikke bare stolt og glad over egne resultater, men også for mine elevers gode prestasjoner.

En fornøyd Siril Helljesen på hesten Rosenstolz.  Foto: Thea Mørch Aas
En fornøyd Siril Helljesen på hesten Rosenstolz.
Foto: Thea Mørch Aas

Planene fremover

Rocky var super under stevnet. Han gikk bra alle dager og viste seg bra frem.

Videre for sesongen forklarer Siril at de kommer til å starte et fåtall nasjonale og internasjonale stevner på lilletur-nivå, og ellers fortsette utdannelsen mot Grand Prix.

Takk til alle som heiet, klappet og har kommet med hyggelige tilbakemeldinger under og etter stevnet. Det setter jeg stor pris på, uttaler hun.

Siril_Helljesen