Live kommentator under AEG

Hodesett

Bjarne Nielsen kommer til AEG for å gi LIVE kommentarer under dressuren. Lei ditt eget hodesett i resepsjonen og få mer ut av Dressuren.

Nå er det kun få dager igjen til dressuren inntar AEG sine arenaer og under disse tre herlige dagene fylt med konkurranser og kliniker vil den anerkjente danske berideren Bjarne Nielsen være til stede.

Bjarne vil under alle tre dagene kommentere konkurransene live. Dette vil si at Bjarne kommenterer hver enkelt øvelse ekvipasjen gjør og setter en karakter han finner riktig. Når man spør Bjarne hvorfor vi som publikum burde leie oss et headsett og hva vi selv som ryttere kan lære av dette, forklarer han at det har vist seg å være en stor glede og at det er veldig lærerikt både for hestefolk og for de som ikke har så mye kunnskap om hest. Videre kan kommentarene til Bjarne gjøre folk mer oppmerksomme på detaljene og kvaliteten i rittet til en ekvipasje, ved at publikum får en aktiv orientering når en prestasjon skjer og en eventuell forklaring på hvorfor en ekvipasje får karakter 6 istedenfor 8.

På mandagen skal Bjarne selv holde en klinikk nede i arenaen. Under klinikken vil publikum få høre om bevegelsesmønsteret til hesten, hvor viktig det er at hesten er korrekt bygget så den har de riktige funksjonene til å nå det nivået man som rytter sikter til, og på den måten ikke vil begrense de ambisjoner man har for hesten. Inne på arenaen vil vi etter hvert få se to hester, en unghest og en som er utdannet for Grand Prix. Her vil Bjarne fortelle visuelt fortelle om hestenes funksjoner og hvordan de er bygget for å klare utførelsen av de enkelte øvelsene.

Tirsdagen skal Bjarne utenom å kommentere konkurransene delta på seminaret for aktive dressurryttere t.o.m. 21 år i samarbeid med Grenutvalget i dressur. Under seminaret vil Bjarne snakke om første gang trener og rytter møtes, hvordan utviklinger deretter skjer fra de første gang møtes i ung alder og til rytteren kanskje debuterer i Grand Prix. Videre vil han ta opp et viktig tema som beror mange i sporten, nemlig hvilke utfordringer det kan oppstå mellom trener og foreldre, og foreldre og rytter. Fra rytteren en ung og selv vokser opp vil det alltid oppstå konflikter og her vil Bjarne komme med tips på hvordan man skal håndtere dette.

På spørsmålet om hva Bjarne gleder seg til mest under AEG kom svaret fort, «Det må være den hyggelige, varme og intime stemningen og ikke minst at man kan komme tett på ekvipasjene.»

Dressursåklart gleder seg til tre lærerike og spennende dager under AEG, og håper så mange som mulig tar turen ned :)

Av Charlotte Moen

Foto: E. Farbrot
Bjarne Nielsen.