Horze Promotion Cup: SPRANGKLUBB SENDER TO DRESSURRYTTERE

Rideklubben har flest medlemmer med korte stigbøyler. Man ser dem som oftest stående i “to-punktsits”. Med unntak av to ekvipasjer, den 17. Februar. Linda Paulsen og Silje Renate Ruud er klare til å representere Larvik og Sandefjord Rytterklubb under årets Horze Promotion Cup i dressurridning på Arctic Equestrian Games.

Tekst og foto: Kine Jenssen Lie.

DSC_2102
KLARE TIL CUP: Linda Paulsen (t.v.) og Silje Renate Ruud skal representere Larvik og Sandefjord Rytterklubb i Horze Promotion dressurcup under AEG. (FOTO: Kine Jenssen Lie)

 

Klubbseier i Promotion Cup

Med 545 poeng i Promotion Cup, sikret LSRK seg en historisk seier, samt to plasser i Horze Dressurcup. Noe både Paulsen og Ruud er stolte av.

At klubben har fått to plasser i dressur, er helt fantastisk. Vi er så takknemlige, sier begge representantene.

LSRK er opprinnelig en sprangklubb. Hva betyr det for klubben at den stiller med to ryttere i dressur?

Det er veldig bra for rekrutteringen til dressuren, svarer Paulsen, og legger til at det i år var større interesse for plassene.
Ja, det er forskjell fra i fjor. Veldig artig at det blir litt “kamp” om å få det til, kommenterer Ruud.

Fra sprangridning til dressur

Silje Renate Ruud har nylig konvertert fra sprangridning til dressur. I fjor ble hun tatt ut med en spranghest i den samme cupen. Denne gangen sitter hun på en ekte dressurhest ved navnet Urano, men legger ikke skjul på at nervene likevel kan inntreffe.

Under selve oppvarmingen er jeg ikke noe særlig nervøs. Det er først når jeg kommer til inngangen, ved hovedarenaen, at jeg kjenner spenningen, forklarer hun.

Rytteren som tidligere var fryktløs for å hoppe over høye hindre, innrømmer at dressurridning får hjerterytmen til å øke litt ekstra.

Det er først etter jeg begynte med dressur at jeg virkelig kjenner hva nerver er, påpeker hun. Forskjellen fra fjor er at jeg sitter på en ekte dressurhest, og ikke spranghest. Dét hjelper jo litt, sier hun og ler.

Linda Paulsen og hesten Bravo kapret den andre plassen til dressurcupen. Dette er deres aller første start på en større arena.

Vi gleder oss veldig. Jeg har aldri vært med på et slikt stevne tidligere, sier hun med et stort glis.

Hva er målet deres for konkurransen?

 Vi må jo forsøke å komme oss til finalen, svarer dem begge, med en grad nervøsitet.

En sammensveiset klubb

Til tross for at det bedrives både sprang- og dressurridning innenfor klubbmiljøet, er det et godt samhold, ifølge Paulsen. Hun mener det gode miljøet skyldes at de fleste kjenner til hverandre, i begge grener.

Medlemmene er flinke til å løfte frem ryttere, både innen sprang og dressur. Samt bidra på stevnene klubben arrangerer. Takket være dette engasjementet går det som regel på skinner, sier hun.

Hvilke holdninger ønsker dere som utøvere å representere under AEG?

Vi ønsker å vise oss som verdige representanter, og glede oss på hverandres vegne. Uavhengig av resultat, avslutter Paulsen.