Fotografering av hest

Anette_A_x1 copy

-“Smil da! Nei, du må se inn I kamera!”
Jeg kan fremdeles høre bestemor diktere familiebildene. Vi skulle stå pent oppstilt, ikke ha hår I øynene og alle måtte se inn I kameraet mens vi smilte fra øre til øre – på kommando.

Mange tar nok bilder slik den dag I dag, og dette ser jeg resultatet av når jeg er ute og fotograferer hester med mennesker. Jeg pleier som regel da å be vedkommende om å være opptatt av hesten sin istedet for meg. Det er da magien skjer og jeg kan fange de sterke båndene og det uknuselige vennskapet mellom hest og menneske.

Anette_A_x2 copy

Jeg heter Anette, er 28 år gammel og det er jeg som er fotografen bak Hestefotograf.com. Det var min egen hest, Serenata, som inspirerte meg til å fotografere hester med mennesker. Kjærlighet til dyr kan være en større kjærlighet enn noen annen I livet, og jeg har erfart viktigheten av å forevige disse øyeblikkene. Primært fotograferer jeg I Oslo og Akershus samt I Grenland, men er det et interessant prosjekt tar jeg på meg lengre reiser. Bildene jeg tar er sterkt preget av samspillet mellom hest og rytter og det er viktig for meg å ivareta uttrykkene til dem begge. Siden jeg selv er en vaskeekte hestejente har jeg et godt øye for å se hvordan hesten tar seg ut på bilder, og formidler et språk som jeg tror kanskje bare hestemennesker ser. Blikket, ørene, holdningen, benstillingen, utstrålingen og tilstedeværelsen er alle med på å danne en følelse I bildet og alt skal være på plass.

Anette_A_x3 copy

Vil du at jeg skal komme og fotografere deg og din hest? Eller kanskje bare hesten? Har du ingen egen hest, men er fòrrytter eller hestepasser? Da kan du bestille en time så kommer jeg ut I stallen der du holder til og tar de bildene du har lyst på. Har du ingen spesielle ønsker eller idèer klare så hjelper jeg til for å oppnå det beste resultatet. Kanskje du skal starte et stort stevne – en milepæl for deg og hesten.Anette_A_x5 copy

Eller kanskje det er ditt aller første stevne. Jeg følger deg før under og etter og sørger for at dagen blir foreviget. Vil du ha noe mer uformelt som viser hvordan du og hesten har det til daglig så kan det bli magiske bilder av samhold, kjærlighet, glede eller kanskje også noen humoristiske innslag!

Det finnes med andre ord ingen begrensninger for hva man kan finne på. Enkelt eller komplisert .-
begge deler er gøy, og det er opp til deg.

Anette_A_x4 copy

 

Som leser av Dressur Så Klart! Får du 15% rabatt på fotografering ut året (med forbehold om kapasitet). En fin anledning til å samle troppene I stallen og booke fotograf til årets julekort :) For booking, ta kontakt på mail hestefotograf@gmail.com eller telefon; 95914222.

Anette_A_x6 copy