For bratt for traktoren

 

 

Her er noen bilder av en gårdshesten Trym på Skåri…

En kjekk grå fjording på 8år. Han blit stortsett bruk på gården, siden det er for bratt for traktoren, men vi har nå sniket oss til noen dager med  litt “bane”ridning på jordet.  Trym_4Vi har nå trent hardt på venstregallopp, noe som Trym synes er vansklig, unødvendig og fryktlig slitsomt… men i morgen drar vi av sted til Sogndal for å ri på dressurtrening ( inne i et ridehus med ordentlig underlag…) Rytteren gleder seg veldig til tips og råd, og håper å kunne spre gleden og kunnskapen nedover til Trym…

Trym_2 Trym_3 Trym_a

Hilsen Sigfrid

 

Fjordhesten er et av våre mest framtredende nasjonalsymboler. Den har hatt en sentral rolle i gardsarbeidet og trafikkbildet på mange gårder, spesielt på Vestlandet. I jord- og skogbruk var fjordhesten uunnværlig som arbeidskraft før traktorene kom.

Les mer på Skog og landskap……