Stolt oppdretter etter hederlig insats i Verden

verdenUVM 2014 Unghest-VM i Verden er godt i gang, og de to norske ekvipasjene har gjort en hederlig innsats blant mange internasjonale toppnavn.

I seksårsklassen rir Ellen Birgitte Farbrot NV-hoppen Tailormade Hotmillion (Blue Hors Hotline x Akinos). Oppdretter Hanne Brænden Fet er overveldet over ekvipasjens prestasjoner:

– DETTE ga mersmak!


– Som amatøroppdretter kan jeg jo kun si at jeg synes det er ufattelig moro og ha klart noe sånt på første forsøk. Jeg vet at det er kjempevanskelig og komme til Verden og skulle i ilden mot morgendagens verdensstjerner, men å se sitt eget avkom ri inn på banen og høre sitt navn bli ropt opp, blandt verdenskjente ryttere og avlere, det gir tårer i øynene og følelsen av littegrann suksess
, sier Brænden Fet.

Brænden Fet valgte å sette GP-hoppen Amillion til bedekning da dette passet godt med kommende skolegang. At avkommet skulle komme til Verden var en fjern drøm. Hoppen har hatt to starter hjemme i Norge, og gått til 77%.

Foto: Privat
Foto: Privat

Hoppen ris av VM-reserve Ellen Birgitte Farbrot, og i gårsdagens 6-årsklasse ble ekvipasjen nummer 27 av 30, med 7,02 poeng. Vinner av klassen Dream Boy 90 (Vivaldi x Ferro) og Gerdine Maree, med 8,88 poeng.
I dagens trøstefinale ble det en 17.plass av 17 startende, med 6,32 poeng.

– Jeg kan selvfølgelig ikke si annet enn at jeg synes det var synd. Sett fra en annen side vet jeg at hun er en tendt, men samtidig litt forsiktig hest – det har hun vært siden hun var føll og det må man jo bare ta med i erfaringen. Jeg er kjempeglad for at det var Ellen Birgitte som satt på henne, hun har en egen evne til å holde hodet kaldt og ta det med en enestående form for ro – jeg er imponert, glad og stolt av dem begge to, men mest av alt er jeg kjempe stolt av gamle damen, Amillion, som klarte å lage en superstjernebaby i første forsøk!

Brænden Fet er selv rytter på Grand Prix-nivå, men etter suksessen å ha fått sitt første avkom til Verden lokker nå tanken på avl mer og mer:
– Om fremtiden har jeg hele tiden tenkt at Mille på et tidspunkt skulle pensjoneres, og nyte resten av livet som avlshoppe. Nå tenker jeg i sammenheng med skaden tidligere i år, at hun kanskje blir “førtidspensjonert” og blir inseminert allerede neste år, men dette er foreløpig kun tanker og spekulasjoner. Nå vil jeg ri året ut og se om bena hennes kan klare påkjenningen av å være konkurransehest og så må jeg ta en vurdering på det når nesteårs avlssesong starter.

Fra Norge deltar også June Helene H. Stokka med Don Miro 8 i femårsklassen. Disse red i går inn til 33.plass, med 6,40 poeng.
Don Miro, Dansk Varmblod-vallak etter (Blue Hors Hotline x Traumdeuter), Ekvipasjen har vunnet alle sine fire klasser i år med følgende prosenter:
Landsstevne,Sandnes og Jæren Rideklubb, 7.-9. juni:79,000% og 81,000%
Landsstevne, Majorplassen Ryttersportsklubb, 14.-15. juni: 78,400%, 78,800%

Alle resultatlister finner du her.