Flere norske medaljer i FH-Nordisk

Seks norske ryttere er denne helgen i Vallensbæk i Danmark og rir Nordiskmesterskap for funksjonshemmede. Etter to dager har Norge hentet hjem en bronse-medalje i lagkonkurransen, og Ann Cathrin Lübbe med Zanko har gått for gull i sin klasse. Medaljer ble det også på Hanne Nesheim med Argentina, Karine V. Hestholm med Jesper db Gazlan og Silje Gillund med Nobles.

Lagkonkurransen
Lagkonkurransen er avsluttet etter dag to, og har vært avholdt over to avdelinger. På det norske laget red Ann Cathrin Lübbe med Zanko (grad 4), Heidi Løken med Nath Walker (grad 4), Jens Lasse Dokkan med Dundee Klint (grad 1b) og Marianne Muri med JJ Veronica (grad 4). Ann Cathrin hentet hjem seiere begge dager, Marianne fikk en 5. plass i fredagens 1. avdeling, mens Heidi ble plassert som nummer 4 i 2. avdeling. Sammenlagt holdt dette til en bronse-medalje i lagkonkurransen, hvor Danmark gikk helt til topps, og Sverige hentet hjem sølvet.

Individuelt mesterskap
Lørdagens klasse, Team Competition, var også første dag hvor Nordiske mestere invididuelt ble kåret. Ann Cahtrin Lübbe med Zanko tok gull i grad 4. I grad 4 red også Heidi Løken med Nath Walker og Marianne Muri med JJ Veronica. Heidi fikk en 4. plass i klassen, mens Marianne ble nummer 5.

I grad 3 red Karine V. Hestholm med Jesper db Gazlan og Silje Gillund med Nobles. Dette stevnet er Karine’s første utenlandsstevne. I lørdagens klasse red de inn til en 5. plass, men med tre belgiske ekvipasjer forran seg, ble hun tildelt sølv i det nordiske mesterskapet. Silje fikk en 6. plass i klassen, og ble tildelt bronse i mesterskapet. Gullet i denne klassen gikk til danske Annika Lykke Dalskov med Kgs. Hørgaard Limit.

I grad 2 red Hanne Nesheim med Argentina inn til en 3. plass, og fikk tildelt en bronsemedalje i mesterskapet. Dette er Hanne’s første internasjonale start med ny hest. Denne klassen ble vunnet av svenske Carolin Rutberg med Weltini.

I grad 1b red Jens Lasse Dokkan. Denne gangen på lånt hest, Dundee Klint. De gjorde en god innsats i forhold til lagkonkurransen, men det har etter to dager dessverre ikke blitt noen plasseringer.

Godt fornøyd med innsatsen så langt
Landslagstrener Marianne Heltzen forteller at hun er fornøyd med ekvipasjenes innsats. “Vi har med flere nye kombinasjoner, nye hester og ryttere, tatt dette i betraktning er vi fornøyde med resultatene så langt.

I morgen venter stevnets siste dag. Da vil norskemesterskap i kür gå av staben, og nye medaljer deles ut!