Klubbstevne hos Rosseland Ryttersportsklubb

10154734_10152333484339419_1208755847_nSTEVNENYTT Rosseland Ryttersportsklubb hadde denne helgen værgudene med seg da årets første klubbstevne gikk av stabelen.
Av: Emilie Rollve

Engasjerte og spente jenter vrimlet rundt på Rosseland Gård og gjorde seg selv og hestene klare for å konkurrere i dressur. Startlistene var lange og oppslutningen blant publikum bedre enn det klubben tidligere har opplevd. Stevneleder Gina Wiig tar et fornøyd overblikk over arenaen og påpeker at dette lover godt for fremtiden: – Vi trenger engasjement i alle ledd for å rekruttere og bygge bredde i en stadig voksende idrett, sier hun.

Fotor040513028

Og det var helt tydelig at klubben er i gang med en rekruttering som tar med seg alle aldre inn i varmen. Til start hadde klubben alt fra de minste rideskolerytterne til rutinerte og godt voksne ryttere med private hester de satser konkurranser med. Og med klubbens økende vekst med 130 medlemmer som nytt av året ser det ut til at arbeidet som blir gjort er i riktig retning.

Dressurklassen som var beregnet for rideskolens ryttere hadde bred oppslutning. Flere av dem hadde sin aller første stevnestart denne helgen. Benedicte V. Lunde gikk av med seieren i sin klasse tett etterfulgt av sine rideskolevenniner Tonje Sløgedal og Elise Andersen. Jentene strålte under premieutdelingen sammen med hestene de hadde ridd inn til plassering med: – Jeg var egentlig utrolig nervøs før stevnet i dag, innrømmer Benedicte. Men noen suksessoppskrift på å takle konkurransenerver hadde hun ikke: – Nei, det gikk jo bra når jeg først kom i gang, smiler den nybakte vinneren etter at premie og pokal er blitt mottatt. De tre jentene har ridd ved Rosseland Rideskole i fem år nå, og er samstemte om at de stortrives i rideskolen og med hestene de får lære å utvikle seg med: – Også er det spesielt gøy når vi får muligheten til å være med på stevner som dette. Det gir oss motivasjon når vi har noe å forberede oss på og utvikle oss til, påpeker Benedicte.

Stevneleder Gina Wiig lytter til jentenes engasjement og glede over sporten de driver med, og smiler bredt: – Det er fantastisk gøy å arrangere stevner som dette på frivillig basis når vi klarer å få med oss så engasjerte og lovende ryttere til stevnestart. Her på Rosseland har vi et veldig flott anlegg som virkelig har mulighet for å holde store stevner i fremtiden.
Samtidig mener hun det er en nøkkelbrikke i å gi alle en mulighet for deltakelse og utvikling slik at det i fremtiden gror frem et større tilbud og et bredere miljø, spesielt i dressuren. Her på Sørlandet er det et dominerende sprangmiljø, og det er tydelig at klubben har et ønske om å få til en større utvikling av dressurryttere også.

Med en så god oppslutning og dugnadsvilje i alle ledd sier Gina seg meget fornøyd med helgens stevne: – Dette har vært en flott start på året for Rosseland Ryttersportsklubb. Jeg gleder meg til fortsettelsen!. smiler Gina.

Fotor0405130252