Reisebrev: White Gold B og Elisabeth Struve Fjornes er i Nederland

image001

STEVNENYTT White Gold B og Elisabeth Struve Fjornes er gjenom veterinærsjekken på CDI3* Zeeland Outdoor International.

 

Av: Erik Fjornes

Det fortelles fra reisefølget: Etter konsultasjon med veterinær og trener valgte vi å kjøre ned på en dag. Turen startet i Lommedalen kl. 02:30 i 5 minus grader og to dekken og endte i Zeeland kl. 22:00 i 22 plussgrader uten dekken i det hele tatt. Vi hadde en pause på 2 timer midt på reisen,  og White Gold B spiste (etter anvisning fra veterinær for fuktighetens skyld) 1 kilo gulerøtter ved hver stopp vi hadde med ca. 3 timers mellomrom. Både rytter og hest var ved særdeles godt mot ved ankomst.

image002

Stevnet er allerede før start blitt et verdifullt minne med et anlegg vi i Norge bare kan misunne Nederland: 2 Konkurransehaller, 2 Konkurranse utebaner + diverse andre baner. For ikke å nevne teltstallene som har solide plastvegger og ikke duk. Og maten!!! Her er en meny som er en «Gourmand» restaurant verdig.

image003

White Gold B og Elisabeth er på sitt første utenlandske CDI stevne. Selv om White Gold B har både sølv fra EM for lag og 6. plass individuelt i EM med en tidligere rytter, er ekvipasjen som starter i Nederland ikke ferdig utdannet. Hest og rytter har bare ridd sammen siden oktober og bare vært på 4 stevner sammen. Men selv om nedre del av resultatlisten er et forventet resultat, er det ikke å benekte at å komme til finalen hadde vært fantastisk, men langt over forventningene. At treneren Lars Rasmussen er fløyet ned, vil nok gjøre at ekvipasjen i alle fall gjør så godt de kan.

 

image004

 

Zeeland Outdoor International har 168 deltakere fra 17 land og foregår i Nederland. Blant ponniene som starter er bl.a. sølvvinneren fra EM i fjor. Blant andre som starter kan nevnes landslagstreneren for juniorer og young ridere, Thomas Larsen, som starter lilletur.

image005

image006