Vinner av HM ponni kat.I: Sofie Olsen Lund og Holsfjords Rosebud

Stine Olsen Lund og Holsfjords Rosebud fra Kolnes Rideklubb
Stine Olsen Lund og Holsfjords Rosebud fra Kolnes Rideklubb
Foto: Privat

HM 2014 Gullvinneren Sofie Olsen Lund ble som 11 år gammel sprangrytter tvunget til å ri på dressurtimer. Hun har ikke sett seg tilbake.

 

Sammen med den 16 år gamle Welsh D ponnien Holsfjord Rodebud (e. Tireve Tywysog), til daglig Rosie, vant hun i helgen Hallmesterskapet for ponni kategori I. Lørdag gikk ekvipasjen inn til 66,036%, og mens de søndag red til 67,265%. Dette ga en sammenlagt seier på 133,301 poeng, foran sølvvinner Sahra Edseth Solbakken og Valerossi fra Skedsmo Rideklubb med 133,172 poeng, og bronsevinner June Furuly Johansen og Grythöjdens Genera fra Skedsmo Rideklubb med 130,486 poeng.

Se fullstendig resultatliste her.

Lund begynte å ri på rideskole da hun var 4, og fikk sin første ponni da hun var 10. Men den gangen var det sprangrytter hun skulle bli: – Jeg ble “tvunget” til å ri en dressur time da jeg var 11 år gammel. Jeg syntes at det var veldig skummelt og vanskelig, men samtidig utrolig kjekt. Siden den gang har jeg ridd dressur for Grethe Rognøy, forteller hun.

Sommeren 2011 kom Rosie inn i livet hennes: – Det var min første dressurponni, og den sommeren fikk jeg være med de flinke jentene på trening i Drammen for Lars Rasmussen. Det var utrolig inspirerende. Jeg har innsett at hvis vi vill oppnå noe så må man jobbe for det, og at det er viktig å sette seg både kortsiktige og langsiktige mål. Og det har gitt resultater for Rosie og meg!

Årets HM har vært en god opplevelse for ekvipasjen: – Under årets HM var Rosie veldig rolig på stevneplassen, men veldig pratsom. Det var utrolig flotte ekvipasjer jeg red mot, og det å ha tatt gull var helt fantastisk for det viste resultater for alle timene jeg har lagt ned i dette, avslutter hun.

HM ponni kat.I 1. Stine Olsen Lund og Holsfjords Rosebud fra Kolnes Rideklubb 2. Sahra Edseth Solbakken og Valerossi fra Skedsmo Rideklubb 3. June Furuly Johansen og Grythöjdens General fra Skedsmo Rideklubb. Foto: Privat
HM ponni kat.I
1. Stine Olsen Lund og Holsfjords Rosebud fra Kolnes Rideklubb
2. Sahra Edseth Solbakken og Valerossi fra Skedsmo Rideklubb
3. June Furuly Johansen og Grythöjdens General fra Skedsmo Rideklubb.
Foto: Privat