JJ Zinfandel Grønvang dyreste hingst under Herning

jjHERNING De norske flagget har virkelig vaiet på full stang i Herning i år, og leder av Dansk Varmblod Norge Ole Jørgen Jørgentvedt kan foruten å se stor fremgang i foreningen glede seg over å ha solgt den dyreste hingsten under auksjonen i Herning denne helgen til en sum av 450.000,- danske kroner.

dansk_varmblods_norge“Som leder av Dansk Varmblod Norge kan jeg med glede registrere at hele 6 norskeide hingster ble tilkjent kåring i Dansk Varmblod. Tre dressurhingster og tre spranghingster. De største norske hingsteholderne var representert på eiersiden for disse hingstene, – og Herning er den største leverandør av avlshingster til norsk oppdrettsnæring.
På egne JJ Horses vegne er jeg selvfølgelig svært henrykt over å få kåret vår unghingst JJ Zinfandel Grønvang e. B.H. Zack / Gribaldi, – og endog utnevnt til premiehingst.

Total antallet hingster i avsluttende premiering var 2 danskregistrerte spranghingster , 2 danskregistrerte dressurhingster, 1 hannoveraner- og 1 kwpn-registrert dressurhingst. Det ble nevnt av kåringskommisjon at kvaliteten på årets premiehingster var svært høy, og det var en imponerede perlerekke av hingster som ble presentert.

Dansk Varmblod er et lite avlsforbund i internasjonal målestokk, men evner likevel å være kvalitetsmessig konkuransedyktig. Det blir hvert år innkjøpt et imponerende antall topp-hingster fra utlandet til Danmark, – og dette har lykkes gjennom et forbilledlig samarbeid mellom avlsledelse og hingsteholdere/investorer. Et tradisjonelt forpliktende samarbeid som resulterer i sikker tilgang på godt hingstemateriell til Dansk Varmblod, og sikrere økonomisk investering for den enkelte hingsteholder/investor. Dette dreier seg utelukkende om førsteklasses hingster som allerede har kåring fra et annet Avlsforbund. I år var det 7-8 hingster som befant seg i denne kategorien, og samtlige hingster oppnådde kåring for sine eiere. I forbindelse med kåringen arrangeres det også Elite auksjon hvert år.

Vår egen Zinfandel Grønvang ble solgt her som dyreste hingst, – og vil heretter få svensk adresse. Ny eier er Grand Prix rytter Helena Lindmark.”

Ole Jørgen Jørgenvedt

Link til JJ Horses

Link til Dansk Varmblods i Norge

Se stemningsbilder fra Herning her: