Den «gjeldende» uskrevne regel

closeup_hestehode med sløyfeSTEVNE Hvordan oppfører vi oss som tilskuere på en arena? Dette er noe vi alle skal ta til ettertanke nå som sesongen snart starter. 

For hvor lite skal egentlig til for å forstyrre under et dressurprogram? Selvfølgelig skal hestene tåle litt lyd og støy, men at folk løper i trappen, kommer med store bråkete poser, går på tribunene under programmet osv syns jeg bare er total mangel på respekt for ekvipasjen som er på banen. Det er ikke alltid rutinerte eldre hester som er på banen, men det kan også være unghester ned i 3-4 års alder. Disse er selvfølgelig mer vare for lyd enn de eldre rutinerte hestene er. Hva hadde du følt hvis hesten din ble skremt under et program som skyldtes at noen løp i trappen?

Så til ettertanke syns jeg vi alle skal tenke etter hvordan vi oppfører oss når det er en ekvipasje på banen, og bli flinkere til å informere de mindre hestevante om det jeg vil kalle den «gjeldene» uskrevne regel som lyder: Når startsignalet har blitt gitt begynner du ikke å finne plassen din med hendene fulle av bæreposer, men du viser respekt, høflighet og holder deg i ro på det stedet du er til programmet er ferdig ridd.