Clinic med Nicholas James Onoda

clinic1
Kjersti Moen Fagerheim/ Dubayy som demonstrasjonsekvipasje på Clinicen.

CLINIC Helgen 28.02-02.03 holdt Nicholas James Onoda clinic ved Torvastad Ridesenter.

Av: Signe Lise Bjelland

clinic2
Nicholas J. Onoda

Flott arrangert trening og Clinic på Torvastad Ridesenter/Karmøy, i regi av Nord-Karmøy Rideklubb, helga 28.02 til 02.03.14, med Nicholas James Onoda som jobber i Tyskland som ass. trener ved Westfalische Reit und Fahrschule, og er rytter/konk. på FEI-nivå, og utdannet innen sportspsykologi o/business.
En god gjeng engasjerte ryttere tok turen til Clinicen, samt var med på ridningen disse dagene.
Hovedtema denne helga var : TRENINGSSKALAEN, hvordan bruke den til hverdags-treningen, samt hvordan dressurdommere bruker denne i sin dømming i dressur-konkurranser. Og jeg var da medvirkende i Clinicen og forklarte hvordan vi dommere bruker denne.

Videre tekst er skrevet av Eydis Bjerg, som var en av deltagerne under Clinicen og i ridningen :
På clinicen med Nicholas J. Onoda i helgen lærte vi om treningsskalaen og hvordan den inngår i daglig trening og i bedømmingen på stevner. I tillegg lærte vi mer om hestens gangarter og hvordan en evaluerer og forbedrer en hest sine naturlige gangarter. Det ble også tatt opp vanlige problemer som kan oppstå i den daglige treningen, og hvordan vi kan forebygge det. Vi hadde også mer teori som forklarte ikke bare hvordan – men HVORFOR en gjør som en gjør i ridningen, og vi fikk bundet det sammen med fakta om skjelettet og musklene til hesten som forklarte hvorfor vi burde gjøre som vi gjør. Vi fikk også forklaringer som handler om takt, rytme og smidighet i forhold til treningsskalaen og den daglige treningen.
Det opplevdes som svært lærerikt for store og små, og vi fikk svar på alle de spørsmålene vi hadde. Etter teoriundervisningen var det 3 demoryttere som ble vist fram for “forsamlingen”, og vi fikk forklaringer og eksempler på god og dårlig ridning. Med teorien i bakgrunn, var det lett å se forskjell både på hestens og rytterens prestasjoner og harmonien mellom dem.

Nicholas J. Onoda på første bildet, og Kjersti Moen Fagerheim/ Dubayy som demonstrasjonsekvipasje på Clinicen.