Flere norske kvalifisert til VM

Camilla og hennes Grand Prix hest Carte D'or.
Er kvalifisert: Camilla og hennes Grand Prix-hest Carte D’or.

VM 2014 Kvalifiseringen til årets VM er i gang, og for mange starter nå siste innspurt frem mot uttak. Lillann Jebsen, Ellen Birgitte Farbrot og Cathrine Rasmussen er allerede kvaliisert, og siste rytter ut til å kvalifisere seg er Camilla Kalseth med sin Carte d’Or.

 

Er kvalifisert: Lillann Jebsen og Pro-Set. (Foto: Carina E Carlsen.)
Er kvalifisert: Lillann Jebsen og Pro-Set.
(Foto: Carina E Carlsen.)

Det var rent tilfeldig at Kalseth oppdaget at VM-kvalifiseringen var i boks:
– Jeg satt inne å rotet på FEI sine hjemmesider da jeg oppdaget at jeg hadde over 64% sammenlagt fra dommere under AEG både i 2013 og 2014, samt fra stevnet i Saumur 2013, alle med ulike O-dommere. Jeg var sikker på jeg måtte starte en gang til, men det trenger jeg ikke, sier en strålende fornøyd Kaltseh.

I forkant av fjorårets EM ble Carte d’Or skadet, da han fikk en hevelse på gaffelbåndet på et bakben. Dermed ble det 10 måneders stevneopphold for ekvipasjen.

Er kvalifisert: Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Akon Askelund. (Foto: LL-Foto.de)
Er kvalifisert: Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Akon Askelund. (Foto: LL-Foto.de)

– Jeg tenkte ikke så mye over det den gangen, sier Kalseth: – Det viktigste var at Carte var i orden, og det er viktig å se fremover og ikke gå i kjelleren når uforutsette ting skjer. Det er jo sånn livet med hest er.

– Det er klart jeg var skuffet, men det gikk fort over. Det har vært andre ting å glede seg over, og Cartebarte er det viktigste – ikke om jeg fikk ri EM eller ikke. Nå er han frisk og fin, og jeg håper vi får være med til VM!

 

Er kvalifisert: Cathrine Ramsussen og Fernandez. (Foto: "Horses and Dreams" 2013)
Er kvalifisert: Cathrine Ramsussen og Fernandez. (Foto: “Horses and Dreams” 2013)

Landslagsleder Marianne Heltzen står for uttaket senere i år:
Oppkjøringen blir i samarbeid med aktuelle ryttere og deres trenere. Det vil være individuelle behov for ekvipasjene og vi vil gjøre det vi kan for en mest mulig optimal oppkjøring for hester og ryttere.

Arrangementet starter 23.august, og arrangørens hjemmeside finner du her.