Veien videre

Arkivfoto (Foto: Carina Carlsen/www.dressursaklart.no)
Arkivfoto (Foto: Carina Carlsen/www.dressursaklart.no)

SISTE NYTT Nå som Valegros fremtid nå er sikret, er Carl Hester sikker på at Charlotte Dujardin kan sikre Sorbritannia gull under årets VM i Normandie i August.

Charlotte Dujardin og Valegro har iløpe av sin tid sammen satt samtlige rekorder, og tatt lag-. og individuelle gull under EM og OL. Dersom Valegro, nå 12 år, og Dujardin vinner gull under WEG, topper de medlajerekken til Edward Gal og Totilas, som i sin tid vant alt under både EM og VM.

Hesters opprinnelige plan for Valegro og Uthopia var at begge skulle selges etter Ol i London, 2012. Slik ble det ikke, og istedenfor forsate Dujardin og Valegro med den ene seieren etter den andre, og har siden den gangen satt verdensrekorder i både Grand Prix, Grand Prix Special og Grand Prix kür.

– Livet mitt forandret seg ikke, sa Hester etter OL.
– Jeg kan le av det nå – men det ble aldri noen martinidrinker og sigaretter. Det var en så god tanke. Jeg skulle bli kvitt all gjeld og sitte å nyte solen i Spania.

Men selv om han hverken ble rik eller kan nyte livet i Spania, er han glad for at ting ble som de ble:
Jeg er lettet over hva som skjedde med Valegro. Da avgjørelsen var tatt tror jeg den var den rette for både hesten, Charlotte, Roly (medeier i Valegro), meg og for dressuren.

– Ingen vil se en populært ekvipasje bli splittet. Vi er alle veldig glade for at det ble som det ble, og anser det ikke som noe tap. Til syvende og sist er jeg en hesteelsker.

Planen for den populære ekvipasjen nå er World Cup-finalen i Lyon, Frankrike i midten av april. Da med ny kürmusikk. Etter dette går så turen til World Equestrian Festival i Aachen i juli, før VM i august. De håper også å stille til start under London Inernatinal Horse Show i desember.

Han skulle egentlig hatt en pause i januar og februar, men vi kunne ikke gi ham det grunne World Cupen, så han får en pause i mai før Aachen. Vi ønsker å ta det med ro og ikke starte ham når vi ikke trenger det.

– Dersom han gjør det godt under VM blir de som et eventyr for oss alle.

Carl Hester selv ønsker å fokusere på Dances With Wolves denne sesongen, og ikke Uthopia, som han startet under både OL og EM.
Første stevne for ekvipasjen denne sesongen blir i slutten av mars for å se utviklingen til den nå 12 år gamle oldenburgeren, med håp om å stille til start under Horses & Dreams i Hagen, Tyskland i sluten av april. Etter dette venter både Rotterdam og Aache.

Kilde: Dressage News