Miniatyrhester er dyrehelter

agria_2DYREHELTER Norges dyrehelter, en kampanje i regi av Agria Dyreforsikring, ønsker å berømme dyrehelter som gir oss trygghet i hverdagen. Kampanjen støttes av Norsk Kennel Klub og Norges Rytterforbund.

Pressemelding fra Agria:

Miniatyrhestene Speedy og Junior er to av Norges dyrehelter i den nye kåringen til Agria Dyreforsikring. Som de første terapihestene i Bergen reiser de rundt på sykehjem og eldresentere for å spre glede.

– Da jeg var seksten så jeg et bilde av en amerikansk miniatyrhest som reiste rundt på eldresentere. Drømmen om å gjøre det samme ble endelig realisert i fjor. Jeg blir helt varm i hjertet når jeg ser all gleden Speedy og Junior gir de eldre når vi reiser på besøk, sier Yvonne Wollertsen fra Loddefjord.

Historien om terapihestenes innsats for de eldre i Bergen varmet også hjertene til juryen bak Norges dyrehelter.

Med Norges dyrehelter ønsker vi å berømme dyrenes innsats i samfunnet. Speedy og Junior er et godt eksempel på hvordan dyr gir oss trygghet og omsorg i hverdagen og daglig utgjør en forskjell både for mennesker og andre dyr, sier juryleder Christian Geelmuyden fra Agria Dyreforsikring.

Liten størrelse, stor glede
Med sine knappe 70 centimer på strømpelesten er Speedy og Junior blitt en ettertraktet duo hos flere sykehjem i Bergen og Hordaland.

– Jeg kommer aldri til å glemme det første besøket på Søreide sykehjem. En av de eldre damene på senteret hadde sluttet å snakke til pleierne, men da hun så Speedy og Junior reiste hun seg fra stolen, gikk bort til hestene og begynte å snakke med dem. Da var det lett å se hvor mye glede det kan være i to små firebeinte helter, sier Yvonne.

Donerer pengepremien til Dyrenes hus
Foruten å kunne smykke seg med tittelen Norges dyrehelt får Speedy og Junior 5000 kroner fra Agria som de kan gi til et veldedig formål til glede for dyr og dyrevenner. Premiesummen sier Yvonne skal gå til Dyrebeskyttelsen Bergen og Hordaland.

– Vi i Agria ønsker å gi flere dyr og mennesker den hjelpen de trenger, og det gleder oss at Yvonne og miniatyrhestene vil støtte Dyrenes hus i arbeidet de gjør for dyr og dyrevenner, sier Geelmuyden.