Det blide Sørland startet dressursesongen

Elisabeth Struve Fjornes og White Gold fra Tanum Rideklubb.
Elisabeth Struve Fjornes og White Gold fra Tanum Rideklubb.
STEVNENYTT Grenleder i dressur, Grethe Rognøy, har sendt oss en rapport fra årets første L/E-stevne på Epona sist helg. Været var som det var, men det ble en fin sesongstart og oppladning til AEG for rytterne som stilte til start.
Foto: Grethe Rognøy
Foto: Grethe Rognøy

Så var vi i gang med årets første L/E stevne på Epona 1-2. februar. Mange hadde trosset snøstorm for å komme til det “blide” Sørland som sporty stilte opp som arrangør på kort varsel i forkant til årets AEG. Værgudene kan ingen gjøre noe med, men en flott gjeng var og ble vi.

Forbundskaptein Marianne Heltzen skulle også være tilstede men måtte dessverre melde forfall, men undertegnede var tilstede som også følger godt med i bredden i sporten, og videreformidler dette hjem til forbundskapteinen.
Foto: Magnus Hillern
Foto: Magnus Hillern
Mange nykommere i ponniklassene stilte til start, og disse ekvipasjene skal det bli kjempegøy å følge med videre utover i sesongen. Noen ponnier som bare blir bedre og bedre gjør at årets sesong skal bli riktig spennende! I Junior klassen var det Mathilde Nilsen Mellereud med sin Riverdance II som vant begge dager.
Elisabeth_White Gold 2I klassen for unge ryttere var det flere nykommere  til start, og disse viste gode resultater og god stabilitet i blant andre Miriam Bårdsen som fikk 2. plass begge dager med sin Kildebo’s Caquet. Madeline Hammerstad med sin Højmarks Afrodite fikk første uplasserte på lørdagen og vant klassen søndagen. Søndagens Intermediare I ble vunnet av Siv Moberg med Roche Royal som også vant lørdagens Prix St.Georg.  Lars Rasmussen vant henholdsvis Intermediare II på lørdagen og Grand Prix på søndagen.
Tekst: Grethe Rognøy – Grenutvalget i dressur
epona_februar L E stevne 2