Møt Charlotte Moen

Charlotte Moen_Royal

GRENUTVALG DRESSUR Dressur så klart! har tatt en prat med medlemmene i Grenutvalget i dressur. Først ut er Charlotte Moen som jobber med satsningen for U25 i GU-D. 

Charlotte Moen er 25 år, og hennes rolle i Grenutvalget i dressur er å lage et opplegg for U25, og målet er at det på sikt skal bli en egen satsningsgruppe. Det er mange dyktige ryttere her i landet, og U25 er en flott overgang før man entrer seniorklassene. Visjonen videre er å få til et lag som skal representere Norge internasjonalt.

– Jeg er praktisk talt oppvokst i stallen, og ble plassert tidlig på hesteryggen av min mor. Ridning og litt avl var en stor del av hverdagen under hele oppveksten. Sommerferiene ble tilbragt hos Hartmut Lammers og Holga Finken, og jeg red på satsningsgruppa som junior. Arbeidet så et halvt år hos JJ Horses. Etter videregående kom jeg inn i Luftforsvaret og var stasjonert i Bodø som våpenassistent på F16. Så det ble en lang pause i ridningen, men for to år siden var jeg tilbake i salen igjen.

I dag har jeg en 6-års DV-vallak e. De Noir/Don Schufro og trener for Bjarne Nielsen. Jeg er dressurdommer-aspirat, skal på Steward-kurs til våren og er stevneleder i Nes Rideklubb. Til daglig går jeg på BI og tar en bachelor i Økonomi og Administrasjon.

Fortell litt mer om hesten du rir. Jeg er så heldig å få låne han av Titti og Knut Hamre. Hentet han hjem i juli i fjor, og han er en flott herremann med en herlig personlighet, snill som dagen er lang med små og store. Han henger etter på utdanningskalaen til å være 6 år, da han ble ferdig innridd i sommer.
Hvilken hest glemmer du aldri? Hesten jeg aldri glemmer må være min aller første hest. Når stallen og ridebanen var ferdig bygd hjemme kom mamma over en flott DV-hoppe med navn Gina på 18 år. Da ble det å bli med mamma til banken for å ta ut alle sparepengene mine og vi lagde avtale om at hun måtte gå noen timer i rideskolen hver uke og jeg måtte jobbe i stallen for å dekke kostnadene. Så dermed kjøpte jeg meg min første hest 12 år gammel. Med henne red jeg mine første øvelser på som traverer, versader og bytter. Hun var den som tok meg steget videre etter rideskolen og lærte meg de grunnleggende tingene. Hun var en flott læremester.
Hvilken trener har hatt størst innflytelse på deg som rytter? Dressurtreneren som har påvirket meg mest er uten tvil min mor, Line Moen. Hun har lært meg alt jeg kan om hest, både ridning, teori, ja absolutt alt. Hun lot meg få ansvar, ri masse forskjellige hester, håndtering av hingster og så videre. Jeg beundrer henne for ridningen hennes og den roen hun har med hestene.
Blir du nervøs når du konkurrerer? Da jeg har vært borte fra sporten en del år har jeg desverre ikke den rutinen det trengs på konkurransebanen lenger. Så nå som man er tilbake på banen blir jeg veldig nervøs men det blir heldigvis bedre og bedre for hvert stevne.
Hvem inspirerer deg? Det må være Bjarne Nielsen, han sitter på en enorm kunnskap, hjelpsom, blid og gjør at jeg hele tiden vil bli bedre og vise prognoser fra trening til neste trening.
Mål for 2014? Mine mål for sesongen 2014 er og debutere i 6-års programmene på sensommeren. Det er et godt stykke til vi er der enda, men håper vi sammen når dette målet for sesongen.