Hest hver eneste dag

Camilla og hennes Grand Prix hest Carte D'or.
Camilla og hennes Grand Prix hest Carte D’or.

PORTRETTET Dressur så klart! har tatt en førjulsprat med dressurrytter- og trener Camilla Kalseth. Hun er på seniorlandslaget i dressur, og har hest og undervisning som fulltidsjobb.

Camilla og eleven Karina på stevne.
Camilla og eleven Karina på stevne.

Hvorfor rir du dressur? Jeg rir dressur fordi jeg er systematisk, målrettet, en perfeksjonist og elsker alt det estetiske med dressur! Er veldig fasinert av trening med hest, utvikle gangarter og utrykk i hesten, men også utfordringen i å perfeksjonerer øvelsene og få resultater av et godt samarbeid!!

Hvordan ser din hestehverdag ut og hvor har du din trenerutdannelse fra? Jeg arbeider fulltid med hest, underviser og rir 7 dager i uken! Jeg er utdannet Trener/Rytter fra Ridskolan Strömshom, med hovedvekt på Dressur. Jeg har under min utdannelse, ridd og trent med flere anerkjente trenere, både i Tyskland, Frankrike og Sverige.

Min hverdag består av ridning av egne og andres hester, og undervisning, i hovedsak på Stall Zinober i Sørkedalen, der jeg leier 13 bokser. Jeg underviser og hjelper ryttere på de andre stallene i Sørkedalen, i regi av Sørkedalen Rideklubb. Jeg har også noe helgekurs ellers rundt på Østlandet. På Zinober og i Sørkedalen generelt underviser og hjelper jeg flere unge ryttere, med spennende ponni og hestematriell, og senior ryttere, som er på vei! Neste sesong blir spennende for Sørkedalen Rideklubb!

Jeg har også noe undervisning på Natur VGS i Oslo, og er leder av Prøvenemnda for Hestefag i Østfold Fylkeskommune. Jeg får gjennom disse oppdragene følge utviklingen av hestefag i den videregående skolen i Norge. En viktig utdannelse som fører fram til Fagbrev i Hestefag.

Fortell oss litt om dine hester! Min beste hest til nå er også den som har betydd mest for meg, Carte D’or, e Solos Carex/Cannon Row. Han har tatt meg hele veien til GP, og jeg har fått ri noen fantastiske opplevelser og stevner med han! Ellers har jeg en spennende 4 års NV hoppe etter Don Romantic/Laurin, oppdrettet av Tove Olsen, som jeg håper kan være med i neste år 5 års klasser. Havanha som hun heter, er en dame med stor D, og har kvaliteter til å gå hele veien! Ellers er jeg så heldig å få disponere en fin Lusitano av en hesteeier jeg har samarbeidet tett med i snart 5 år. Zumo kjøpte vi i Portugal vinteren 2013, og denne hesten er et spennende prosjekt!

Hva inspirerer deg? Motivasjon og inspirasjon henter jeg gjennom egne treninger med mine trenere, og gjennom samtaler med gode kollegaer/venner i sporten. De små øyeblikkene med oppnåelse av daglige mål, som bygger fram mot større mål er også med på å drive meg videre! Treninger med Paul Fielder og Morten Thomsen gir meg gløden og gjør sulten på mer!

Hva er dine mål neste år? Det store målet for 2014 er helt klart å få være med til WEG i Normandie, på det Norske laget, og jeg og hestene ligger allerede i hard trening mot dette!

Stromsholm12010_camilla kalseth