En prat med Christina Skofteby

Fotograf: Isolde Syversen.
Fotograf: Isolde Syversen.

RYTTERPORTRETTET Dressur så klart! har tatt en prat med dressurrytter Christina Skofteby. 

Fotograf: Isolde Syversen.
Fotograf: Isolde Syversen.

Hvorfor begynte du med hest? Jeg begynte med hest som liten, fordi andre i familien drev med det og da ville jeg også være med i stallen. Jeg ble bitt av basillen, og det har jeg vært siden. Jeg begynte å ri før jeg var seks år, men jeg fikk ikke lov til å begynne på rideskole før jeg fylte seks år.

Hvorfor ble det dressur? Det hele begynte da jeg startet på Marits Rideskole og fikk undervisning av Marit Delebekk. Der fikk man veldig god dressurundervisning, og det syntes jeg var både spennende og utfordrende.

Jobber du ved siden av å ha hest? Det gjør jeg. Jeg er utdannet hovslager og jobber med det, i tillegg så har jeg en 100% stilling i Bastø Fosen.

Fortell litt om hesten du rir nå. Winning Girl er tyskfødt og ble solgt på Hannoveranerauksjonen der, men jeg kjøpte henne som fireåring fra Sverige. Jeg falt for henne fordi hun har et utrolig godt gemytt, i tillegg til at hun har mange kvaliteter som dressurhest. Vi har hatt en god utvikling sammen, i fra unghestklassene og opp til Lilletur. Det har vært spennende og lærerikt å få utvikle henne, men nå må hun dessverre selges. Jeg håper på å finne en ny rytter til henne som vil satse videre! Jeg har to hester til; en femårs hoppe etter Sandro Hit og føllet hennes, som er etter Johnson.

Hva synes du er mest positivt med dressurmiljøet her hjemme? Det er alle de engasjerte og hyggelige menneskene som brenner for sporten, og den spennende utviklingen vi ser i Norge.

Hvilke mål har du for 2014? Jeg har som mål å ri SB med Girley og håper å få ri den andre i unghestklassene.

Hvem rir du for? Jeg har ridd for Stine Gøtesen siden Girley var seks. Hos Stine har jeg fått mye god hjelp og oppfølging. Mesteparten av tiden har Girley stått på Stall Gøtesen, og jeg har pendlet over fjorden for å trene henne der.

christina skofteby_winning girl_stevne