Hest på heltid

(Foto: Stall Gøtesens facebookside).
(Foto: Stall Gøtesens facebookside).

PORTRETTET Dressur så klart! Har tatt en prat med dressurrytter- og trener Stine Marie Gøtesen. Siden 2009 har hun og foreldrene drevet Stall Gøtesen ridesenter i Stokke, Vestfold. Stedet har blitt deres arbeidsplass og hjem, og ridesenteret har et unikt og godt miljø for oppstallører og dyr.

Foto: Stine på stevne på Ellingsrud.
Foto: Stine og Worsteiner på stevne på Ellingsrud.

2013 har vært et innholdsrikt år på Stall Gøtesen med oppgradering av ridesenteret, og Stine skaffet seg en ny, flott konkurransehest (Gustavo 9). Klubben vår – Tønsberg og Omegn Rideklubb – har arrangert 4 dressurstevner.  Ett på Melsom, tre her på Stall Gøtesen.  Det største – Lands-/Elitestevnet i juli 2013 var for klubbens medlemmer en stor utfordring.  Men med kapasiteter som Beate Grønstad i sekretariatet og mange ressurssterke og arbeidsomme medlemmer gikk arrangementet nærmest prikkfritt!  Ikke noe minus at været også var så bra!

Stine Marie ble også ansatt som første toppidrettstrener for den nye dressurlinjen på Melsom Vidregående Skole for skoleåret 2013/14.

Hvorfor begynte du med hest: Begynte i utgangspunktet fordi jeg elsker alt av dyr.  Hest har alltid vært spennende!

Hvorfor akkurat dressur? Ble introdusert for dressur av Gunn Skovholt og Grethe Dørum, og ble dermed bitt av basillen.  Synes det fortsatt er like gøy og utrolig spennende.

Har du en annen jobb ved siden av å ha hest? Nei, ridning og undervisning er min fulltidsjobb.

Hvilken hest har betydd mest i ditt liv til nå og hvorfor nettopp denne hesten? Worsteiner er den hesten som har betydd mest til nå.  Han har jeg konkurrert i GP nasjonalt og internasjonalt med gode resultater.  Går nå for tiden med junior-rytter Marthe Roberg.  Han er pensjonert som GP hest.

Illustrasjonsfoto: Stine Gøtesen rir program på Danilla.
Illustrasjonsfoto: Stine Gøtesen rir program på Danilla.

Hvilke andre hester har du nå? Jeg har 8 hester – alt fra åringer til en 7 år gammel St. Georg hest (Danilla).  Håper en av de en dag kan følge meg hele veien til internasjonal GP i løpet av noen år.  Har høye mål, og jeg vil gjerne en dag delta i VM og OL. På min hjemmeside finner du bilder og oversikt over hvilke hester jeg eier, les mer her! I tillegg til disse har jeg også en hest som heter JJ Davidoff.

Nevn to positive ting med dressur-miljøet i Norge! Interessen og gløden hos alle som rir dressur er unik, synes jeg.  Alle, uansett alder, har en spesiell iver for det de gjør.  Synes også evnen til å glede seg over andres suksess er stor.

Hvilke mål har du for 2014? 2014 blir hovedsakelig et «trenings-år».  Danilla skal ut å debutere i lilletur – mest i Norge, men kanskje også i utlandet om alt går etter planen.  Unghestene skal ut i unghestklasser og lette klasser.

Hvem rir du for? Bjarne Nielsen og Hartmuth Lammers.

Hvordan er det å drifte eget senter? Tøft, men motiverende!  Trives godt med å styre ting selv.  Når man driver på høyt nivå, er det viktig at ting er i orden… Alt fra stallinnredning og paddocker o.l. til stallarbeide og trening av hest.  Alt må være tipp topp!  Dette funger veldig fint med god hjelp av min mor og far.  Ville aldri fungert uten så flinke mennesker rundt meg

Hvor mange hester har du på stallen pr. i dag: Ca. 35 hester

Les mer om Stine og Stall Gøtesen på hennes hjemmeside