Anna Kasprzak vinner sin første World Cup seier!

PræmieWORLD CUP Det var ingen som kunne slå Anna Kasprzak og Donnperignin under sesongstarten av Reem Acra FEI World Cup ved Odense Congress Centre. Den unge ryttersken tok sin første World Cup seier til 80,575%. Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Akon Askelund gjorde en god figur og red inn til en 12.plass i dagens kürfinale.

Klikk på prosenten for å se protokollen

Anna Kasprzak viste allerede under lørdagens Grand Prix at hun og Donnperignon er i storform, og for alvor har gjort seg gjeldende som et navn i verdenstoppen. Og i dag var ekvipasjen virkelig i slaget. Til sin kür akkompagnert av Phil Collins gikk ekvipasjen inn til 80,575% – et resultat ikke engang verdensstjernene Tinne Vihemson-Silfven og Don Auriello eller  Isabell Werth og Don Johnson kunne hamle opp med. Vihemson-Silfven måtet ta til takke med en andreplass til 80,0755%, mens Werth gikk inn til en tredjeplass med 79,400%.

Kasprzak er svært fornøyd:
– Jeg hadde ikke forventet dette resultatet innen jeg dro til Odense. Dette har vært en flott helg, og i går red jeg min beste grand Prix per dags dato. i dag hadde jeg noen feil i bytteseriene, men vi fulgte musikken godt. Donnperignin hadde mye energi i dag, men ikke så mye som i går hvor han nesten hadde litt for mye. Mitt mål er å bli enda bedre. Med tanke på World Cup-sesongen har jeg ikke lagt planer enda, det får Donnperignon bestemme.

Tinne Vilhemson-Silfvén var også svært fornøyd med dagens resultat:
– Don Aurellio var en smule anspent i går. men var mye bedre i dag. Nå jobber jeg med å endre de små tingene under trening, og min plan i forhold til World Cup er å ri i Stuttgart og i Stockholm.

Isabell Wert er også fornøyd:
Jeg er virkelig fornøyd med hesten i dag. Han har forbedret seg masse de ti siste månedene, og i dag gikk han med en utrolig power og full konsentrasjon. Han var nesten like god som i Aachen, sier Werth som har planer om å starte i Stuttgart.

En godt fornøyd Ellen Birgitte Farbrot på vei hjem fra Odense.
En godt fornøyd Ellen Birgitte Farbrot på vei hjem fra Odense.

12.plass til Ellen Birgitte

Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Akon Askelund leverte også i dagens finale og red inn til 68,200%, og red inn til musikken fra Ylvis’ “The Fox” – til stor glede for publikum:
– Det gikk veldig bra i dette selskapet, forteller EB: – Akon var mer komfortabel inne på arenaen i dag, og det ble en del latter under innridningen til “The Fox”. Han er en hest med et nydelig vesen, og jo mer folk klapper – jo gladere blir han. Vi fikk 70 % på det kunstneriske av flere, og det var en ok runde. Det er godt å vite at vi kan få over 68,i dette selskapet og det viser at vi er på rett vei.Vi har mye mer å ta av, også er det jo morsomt å slo noen av forbildene fra barndommen.

Danske ridehesten.com skriver følgende om ekvipasjen:
“Ellen Birgitte Farbrot og DV-vallakken Tailormade Akon Askelund. Viser flot øgning ud af indridningsparaden. Stor spændstighed i traversaden. Udmærket passage med fin løft for mangler lidt løft bag og så bliver det, lige nu, lidt småt i piaffen. Enorm fri galop med stort affskub. Lille fejl i starten af 2’erne. Pirouette direkte ud i store, lige og meget flotte ettere.Så kom flotte 2’ere gennemsprunget og oab. Følger musikken flot.”

EB og Akon har hatt stor heiagjeng under JBK Horse Show, og i tillegg til familie har også landslagstrener Thomas D. Larsen, Bjarne Nielsen, forbundskaptein Marianne Heltzen og Farbrots trener Sune Hansen vært tilstede.

Se fullstendig resultatliste her.