Dommere på kurs

Kursdeltagerne samlet til praktisk demonstrasjon i ridehuset for dømming av Ryttertester sammen med leder av DDK, Christine S Loennecken.
Kursdeltagerne samlet til praktisk demonstrasjon i ridehuset for dømming av Ryttertester sammen med leder av DDK, Christine S Loennecken. Alle foto: Aurora van der Velpen

DRESSURDOMMERKURS Første helgen i oktober stilte 18 dommere på DD2 kurs på Ellingsrud. Dommerkurset var i nytt format i tråd med kravene i den nye dressurdommerutdanningen, og dømming av Ryttertester var også tema denne kurshelgen.

Velkommen til Ellingsrud.
Velkommen til Ellingsrud.

Helgens kurslærere var Torunn Knævelsrud og Kjell Myhre. Leder av DDK, Christine S Loennecken, hadde en teoretisk og praktisk gjennomgang av Ryttertester og hvordan disse skal bedømmes. På dressurdommer 2 kurs er det både samling og de nye øvelsene på MB nivå som står i særlig fokus. Dommerne på dette nivået skal også dømme ponnier, unghester og FH, og således øker kravene til dommernes egen hestekompetanse, rideforståelse og innsikt i reglement og dommerrollen

Knævelsrud sier til Dressur så klart! etter dommerkurset; – Jeg syns det var veldig vellykket å ha ryttertester på kurset. Det var også en god anledning til å sette ridningen i fokus – det er relevant uansett nivå. Deltakerne var godt fornøyd med dette innslaget. Kursdeltagerne synes også det var bra å ha såpass mye tid til gjennomgang av eksamen på video etterpå. Som vanlig er kurs på Ellingsrud et godt teknisk arrangement og bra service med mat og fasiliteter.

Torunn Knævelsrud og Kjell Myhre holdt kurset. Trond Asmyr, som nå jobber i FEI, tok også turen innom på Ellingsrud denne helgen.
Torunn Knævelsrud og Kjell Myhre holdt kurset. Trond Asmyr, som nå jobber i FEI, tok også turen innom på Ellingsrud denne helgen.

Krav til DD2

For å bli DD2 skal man ha vært autorisert DDI i minimum 2 år. Kravene til rideferdigheter er at man har ridd LA-klasse til minimum 60 % eller vist seg særlig kompetent som dommer. Dommerne skal også gjenomføre bisitting i forkant av kurset og bestå eksamen på kurset.

Høststemning på Ellingsrud.
Høststemning på Ellingsrud.