Den hvite ballett

I år byr KOHS på oppvisninger av de flotte lippizanerne fra Den Spanske Rideskolen i Wien.
I år byr KOHS på oppvisninger av de flotte lippizanerne fra Den Spanske Rideskolen i Wien.

KOHS 2013 Førstkommende helg er det igjen tid for årets store hestefest i Telenor arena. I år får publikum en unik mulighet til å se 30 av de 72 hingstene ved Den Spanske Rideskole i Wien. De har tatt turen til Telenor arena for å vise sine kunster. 

De besøkende kan glede seg til å se de hvite hestene opptre både fredag, lørdag og søndag. Forestillingen varer i hele to timer, så her kan du se fantastiske lippizanerne og deres ryttere i både kvadrilje og øvelser fra den høyere skole.

Foto: http://www.srs.at
Foto: http://www.srs.at

Spanische Hofreitschule («den spanske hoffrideskolen», på norsk gjerne kalt Den spanske rideskolen) er en rideskole i Wien. Den ble etablert i 1572 og hadde ansvar for rideopplæringen ved hoffet. Etter at Østerrike ble republikk i 1918 ble skolen åpnet for andre. Den spanske rideskolen bruker lipizzanere, og disse har fått sitt navn etter de spanske hestene. Hestene trenes etter prinsippene i klassisk ridekunst. Skolen er en av de viktigste og mest prestisjefulle institusjoner innen klassisk ridekunst.

Besøk arrangørens hjemmeside: Kingsland Oslo Horse Show 10.-13. oktober 2013

Besøk Den Spanske Rideskolens hjemmeside her