Ut på tur!

20130929_102132UT PÅ TUR Noen feltrittsrytter eller fartsrytter er jeg ikke. Men tror at jeg er blitt bitt av basillen etter å ha vært på Flatner ved Gardemoen og lært meg noen av disse løypene å kjenne.

20130929_100424

Av: Grete Bergstrøm

Jeg står på Fjellheim gård på Lindeberg, samme stall som Anne Cathrine Sælegg (super feltritt rytter) og hun har pratet varmt om dette stedet. Jeg har jo, svart med min sedvanlige entusiasme “ja, selvfølgelig vil jeg være med, men da må det gå i tante tempo og ikke noen hinder for min del” !

For tre søndager siden avtalte jeg med to til på stallen Aasta og Helene om å dra en tur til det berømte Flatner (for Helene er også tidligere feltritt rytter), paradiset til feltritt sportenEmoji.

Inn på hengeren med begge damene mine Prada og Felicia. Og vi kjørte etter Aasta og Helene, for jeg ante ikke hvor dette var. Hadde fått forklart at det var ved Gardemoen. Og det er jo så lite.

Vel fremme laster vi av to forfjamsa hester, for de hadde nok ikke ventet å havne mitt inne i skogen. De trodde sikkert nå er det trening på gang i igjen Emoji. Litt skeptiske var de men ikke mere en at de gikk på med godt mot og tittet litt forsiktig på disse opphøyningene i terrenget (jeg nevnte ikke at disse skal egentlig hoppes over, da hadde nok de som jeg blitt på hengeren).

20130929_100450Helene red på Prada og jeg på Felicia, Aasta red på sin Elegido som tok teten og viste damene sine dette flotte anlegget. At Aasta og Helene var litt usikker på hvor vi til enhver tid var nevner vi ikke.

Vi skritter rundt og beundrer noen av de voldsomme feltritt hindrene med skrekk blandet fryd og tenker at disse hopper dem over. Vi hadde nok med å gå rundt dem, he he.

Men så var det slutt på skritting, vi traver av sted på et underlag som er helt fantastisk og det kjennes ut som hestene svever av sted. Etter å ha travet litt hit og dit på disse stiene, begynte vi med galopp. – Hi hi da hadde jeg ikke glemt helt mine gamle ride kunster med å ri fort, som jeg ikke har gjort siden den gangen jeg hadde teten på tur med hestene fra Tveita rideskole innover til Mariholdte.

Utrolig gøy å kjenne hestene virkelig lange ut og konkurere for å holde teten. Men svish der kom Elegido, han hadde ligget bak disse damene noen runder, men nå synes han det var på tide med litt virkelig fart, hi hi han for av sted, Prada og Felicia ble rene sinker i forhold.

Godt fornøyde var vi da vi skrittet tilbake til bil og henger for å reise hjem. Dette må vi gjøre mere sa jeg og avtalte med en gang at neste søndag skulle jeg dit igjen.

Og det har jeg vært. To søndager på rad har jeg vært der, de gangene fikk jeg med meg Heidi som har Prada på fòr to ganger i uka.
Hun var litt skeptisk og betenkt den første gangen. Insisterte på at hun ikke var noen farts fatomet til rytter lenger, og det måtte jeg betrygge henne at det var ikke jeg heller. Men litt fort kan vi, hi hi.

Hestene forsto hva vi skulle og var ganske gira, selv Prada trippet av sted (hun som vanligvis kommer avslappet etter de andre). Dette er litt annen trening for dressurhestene, men jeg tror det er veldig god trening for å få mer kondisjon i dem begge.

Vi gleder oss allerede til søndag!