Deilig å være norsk i Danmark

Arkivfoto. foto: Anne Gina Fredriksen.
Arkivfoto. foto: Anne Gina Fredriksen.

ECCO CUP For de norske rytterne som hvert år finner veien over til Danmark for å delta i ECCO cup er deltagelse i cupen både lærerikt og inspirerende når man får konkurrere mot jevnaldrende nordiske ekvipasjer.

I ECCO cup får ekvipasjene mulighet til å  konkurrere på internasjonalt nivå. ECCO Cup strekker seg fra kategori II ponnier til ECCO U25 Grand Prix og understøtter dermed et kontinuerlig forløp i de unge talentene sin rytterkarriere . Alle resultater finner du her.

Lerke Nordum og Ellen Karina Horn red ECCO cup i helgen. (Foto: Camilla Kalseth)
Lerke Nordum og Ellen Karina Horn red ECCO cup i helgen. (Foto: Camilla Kalseth)

I helgen deltok tre norske ponniryttere i ponnienes ECCO cup. I lørdagens klasse var det 35 kategori 1 ponnier til start og Lerke Nordum (Beukenhofs Ricardo) var sterkest av de norske denne dagen med 65,855% og en 19. plass i klassen. Kristine Kleppe (Smeers Hof Simba) og Ellen Karina Horn (Truly Yours) tok en delt 30.plass i klassen med 62,094%. Klassen ble vunnet av danske Sandra Aagaard Hyrm med 72,735%. 20 ryttere gikk til søndagens trøstefinale i kür, og det ble en flott 3. plass til Ellen Karina Horn med 67,458%. Lerke Nordum og Kristine Kleppe tok henholdsvis en 12. og 20. plass med 66,250% og 63,542%. I fredagens innledende klasser deltok også Anine Mørch Aas (Coffee Break) og hun fikk en 21. plass med 59,250%.

Unge danske Victoria Vallentin rir Alexandra Andresen sin ponni Not For Sale som  fremdeles eies av Kristin Andresen, men er for salg. Vallentin fikk blant annet en flott 2. plass i søndagens kürfinale med 76,292%. Valentin vant også fredagens innledende klasse med den kårede hingsten Doctor Doolitle som eies av Føllestrandgård. Ponnien har blitt ridd og utdannet av norske Ellen Birgitte Farbrot. Doctor Doolitle er utlånt til Vallentin, men er for salg den også.

Les mer om ECCO og ECCO cup her.

Bilder kommer!