God deltagelse på KM Lag på Ellingsrud

vinnere_KM OARK 13

KM LAG 2013 Ellingsrud Rideklubb har hatt en aktiv sesong med mange stevner i forskjellige grener. Forrige helg var de arrangør av KM Lag for Oslo og Akershus Rytterkrets i dressur. I klubben er dugnadsånden stor og mange frivillige hjalp til med forberedelsene i dagene før stevnet. 

Tekst: Elizabeth Farbrot, Foto: Elizabeth og Harald Farbrot

Det er gledelig å se på startlistene at mange ekvipasjer i år har deltatt på KM Lag. De siste årene har KM Lag av en eller annen årsak hatt få startende i vårt langstrakte land, men nå ser det ut til at det endrer seg. Lagkonkurranser er alltid spennende og dét blir aldri kjedelig når ingenting er avgjort før siste rytter på laget har ridd sitt program. Det kan være tre på et lag hvor to av resultatene teller, og når lagene er tette i prosenter, ja da bare øker spenningen.

bilder oark

Været var bra og solen besøkte Ellingsrud flere ganger under helgen og det er deilig at høsten fortsatt byr på fine dager. Noen ganger undres jeg på om folk tenker på alt dugnadsarbeidet en klubb har dagene før stevner. Matinnkjøp til kiosk, baking av kaker, premier og sponsorer skal skaffes, pynting av baner og klipping av gress. Stevneforberedelser med alt det innebærer av rydding, slodding og klargjøring av baner er kanskje litt hektisk når det nærmer seg, men bidrar til å gjøre klubbens medlemmer mer sammensveiset. For de som hjelper til er det både lærerikt og gøy å være med å bidra til felleskapet. Ellingsrud har mange medlemmer som bidrar, og det er en voksen sammensveiset gjeng som villig lar de unge få lære, og dugnadsgjengen har det gøy.

Selv var jeg skriver under stevnedagene, om man ønsker å være skriver for en dommer i noen klasser er det bare å spørre arrangøren, man lærer mye av det. Denne helgen gikk KM på to baner, så det var bare å finne seg en god plass og se på god ridning. Utfordringen under stevnedagene var blant annet å få plass til alle hestebiler og hengere. Mariholtet sin parkeringsplass som benyttes er stor, men når det står mange trailere parkert der, ja da ble det til tider ganske så trangt om plassen. Da start tider og resultater ikke ble oppdatert på nettet, var det ikke like lett å følge med den første dagen og en del frustrasjon pga. nettproblemer.

Det er gledelig å se den gode veksten i sporten med mange nye ekvipasjer, og ryttere som har vært med i en årrekke, men nå på nye hester. Jarl Guld, fra Oslo og Akershus Rytterkrets var på plass begge dager og delte ut fine rosetter og vinnerdekken til de plasserte.

En stor takk til Ellingsrud Rideklubb etter en vel gjennomført KM Lag helg!

Resultater finner du her.

OARK LAG KM 2013

Se flere bilder på vår Facebook side.