Tanker fra årets NM-arrangør

IMG_2006NM 2013 NM Dressur 2013 i Østfold er over for denne gang…

Tekst og foto: Vivian H Sandvold
Det er nesten litt vemodig for vi har alle hatt det utrolig gøy. Det har vært mange positive tilbakemeldinger fra flere hold og Borge rideklubb er utrolig stolte og ydmyke, takknemlige og glade.

Dette NM har gått i historiebøkene som et vellykket arrangement. Åpningsssermonien der ryttere kom inn på banen på sine kjepphester mens de ble prensentert, både rytter og hest ble noe nytt. Den yngste rytter klippet over snora og det hele kunne begynne.

Torsdag var det mye regn men det satte ingen demper på stevnet.  Ekvipasjene lot seg ikke påvirke av det. Fredag kom sola frem og det ble en strålende
andre runde i klassene.

Rytterfesten var noe helt spesielt. Programmet var holdt hemmelig. Det ble stor jubel da Melodi Grand Prix deltaker Åge Steen Nilsen åpnet med to låte med trøkk i. Den unge lokale 14-årige artisten Frida Gudim sang også vakkert fra sin første singel. Det ble en spennende ponnikvadrille og ponnigallopp i form av stafettridning, og en noe annerledes clinic og dressuroppvisning satte lattermusklene i sving for alvor.
Det ble delt ut utmerkelser til de unge rytterne som deltok i Nordisk og EM og hentet hjem flere medaljer.
Åge Steen Nilsen avsluttet det hele med sangen We are the champion, vi er alle vinnere var hans motto.

Lørdag var det Trøstefinaler for de som ikke nådde helt opp. NM i Unghester og NM i FH var også en del av arrangementet. Siril Helljesen var en av mange som red sin unghest. Hun kommenterte at NM Dressur i år hadde hun ikke opplevd maken til.

Søndag var den store finaledagen. Nydelige fremførelser av heste og rytter til flott komponert musikk.

Avsluttnings- og medaljeseremonien var høytidlig til ære for rytterne. Alle dommere, mange sponsorer og offentlige personer, rytterpresidenten, leder i arrangørklubben delte også ut blomster og gaver. Det ble æresrunder til hest som var pyntet med store sløyfer, bånd og dekken til stor glede for et stort
publikum.
NM i Dressur 2013 vil bli husket for sine små detaljer og sin store helhet. Borge rideklubb gratulerer alle
rytterne for kvalifiseringen til NM og spesielt alle nye norgesmestere!
Klubben takker for seg og håper det ble en fin opplevelse på Fredriksborg Hestesportssenter.